1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da Kayıp Narin: Türkiye’nin Kayıp Çocuk Gerçeği

Diyarbakır’da Kayıp Narin: Türkiye’nin Kayıp Çocuk Gerçeği

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Kayıp Narin: Türkiye’nin Kayıp Çocuk Gerçeği

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için günlerdir süren arama çalışmaları, Türkiye’de kayıp çocuk gerçeğini yeniden gündeme getirdi. Resmi verilere göre, Türkiye’de kaybolan çocuk sayıları endişe verici düzeyde. TÜİK, 8 yıldır kayıp çocuklarla ilgili güncel veri paylaşmazken, 2022 yılında güvenlik birimlerine getirilen 16 bin 499 çocuk kayıp olarak bildirildi.

2022 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen toplam çocuk sayısı 601 bin 754. Bu çocuklardan 259 bin 106’sı mağdur, 206 bin 853’ü ise suça sürüklenme sebebiyle güvenlik birimlerine getirildi. Kayıp çocuklar arasında aile düzenine karşı suçlar, cinsel suçlar ve yaralama gibi sebepler öne çıkarken, hala kaybolan çocuklara dair net bir çözüm bulunmuş değil.

Kayıp çocukların artışı, Türkiye’nin en büyük sosyal sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Narin Güran gibi çocukların kaybolması, ülkemizde daha ciddi önlemler alınması gerektiğini gösteriyor. Çocuklarımızın güvenliği için daha fazla farkındalık oluşturulmalı.

Diyarbakır’da Kayıp Narin: Türkiye’nin Kayıp Çocuk Gerçeği
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx