USD34,16
EURO38,17
GR. ALTIN2.918,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Mustafa Sandal ve İrem Argat Arasındaki Kira Davası

Mustafa Sandal ve İrem Argat Arasındaki Kira Davası

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü sanatçı Mustafa Sandal, Etiler’deki prestijli Savoy Sitesi‘nde oturduğu daire konusunda çevirmen İrem Argat ile mahkemelik oldu. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre, Argat, 2018 yılında Sandal’a ait olan 3+1 dairesini kiraya vermişti. Ancak iddialara göre, Sandal’ın ödediği aylık kira bedeli olan 65 bin lira, çevredeki emsal konutlarla kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor.

Dava dilekçesinde, Savoy Sitesi’nin Türkiye’nin en zengin insanlarının yaşadığı özel bir proje olduğu vurgulanarak, bu durumun kiralar üzerindeki etkisi dile getirildi.

Sitedeki Kira Bedelleri

Dilekçede, Mustafa Sandal’ın oturduğu dairede kullanılan malzeme ve ünitelerin kalitesinin A plus düzeyinde olduğu ifade edildi. Dava belgelerinde, “Bahse konu sitede benzer özelliklere sahip dairelerin kira bedelleri bu dönem için 200 ila 220 bin lira arasında değişirken, İrem Argat’ın aylık 65 bin liralık kira bedeline katlanması beklenemez. Dava öncesinde Mustafa Sandal ile arabuluculuk görüşmeleri yapılmış, ancak herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştır. Bu nedenle, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında, yeni kira bedelinin aylık 170 bin lira olarak tespit edilmesini talep ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

İddialar ve Yanıtlar

Mustafa Sandal ise, talep edilen kira bedelinin abartılı olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Sandal’ın avukatı, ev sahibinin amacının müvekkilini tahliye ettirmek olduğunu belirtti. Cevap dilekçesinde, “Davaya dayanak olarak gösterilen kira sözleşmesinin ‘kira artışı’ ile ilgili maddelerinin bulunduğu sayfada Mustafa Sandal’ın imzası yoktur. Sandal’a, kira tespit davası açılacağına dair bir ihtarname de tebliğ edilmemiştir. Bu nedenle, kira sözleşmesinde artış şartı bulunmayan taşınmaz için ihtar şartı yerine getirilmediğinden, davanın reddini talep ediyoruz.” denildi.

Kira Bedeli Üzerine Tartışmalar

Kira Bedeli Üzerine Tartışmalar

Mustafa Sandal, 2018 yılında daireyi, o dönemdeki ekonomik koşullara uygun bir şekilde yüksek bir kira bedeli ödeyerek kiraladığını ifade etti. İrem Argat, kira bedelinin 170 bin lira olarak tespit edilmesini istemekte. Sandal, talep edilen miktarın aşırı yüksek olduğunu vurgulayarak, “Keşif zamanında komşu dairelerin kira bedellerinin de araştırılmasını talep ediyoruz. Bu davanın reddini talep ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sandal ve İrem Argat Arasındaki Kira Davası
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx