USD34,15
EURO38,20
GR. ALTIN2.920,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü şarkıcının bu anlamlı paylaşımına takipçilerinden yoğun bir ilgi geldi. Diğer sosyal medya kullanıcıları, çifte çocukları ve torunlarıyla birlikte geçirecekleri nice mutlu yıllar diledi.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

AYNI ÇATI ALTINDA, BİR YASTIKTA 45 YIL

Mutlu gününün kutlamasını Instagram’da paylaşan ünlü sanatçı Yusuf İslam, ya da müzik kariyerine başladığı yıllarda tanınan adıyla Cat Stevens, 45’inci evlilik yıl dönümünü eşi Fevziye Mübarek Ali ile birlikte çekilen bir pozunu paylaşarak kutladı. Bugün 76 yaşında olan Yusuf İslam, paylaşımında sadece kendi mutluluğunu değil, aynı zamanda bir yıldır savaşın gölgesinde hayata tutunma mücadelesi veren Filistin halkını da unutmadı. “45’inci evlilik yıl dönümümüz. Ama düşüncelerimiz kutsal topraklarda ve dünyanın dört bir yanında birbirinden ayrı düşmüş ailelerle birlikte. Tanrı, onları sonsuzluk bahçelerinde yeniden bir araya getirsin,” mesajıyla derin bir anlam taşıyan bir paylaşımda bulundu.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

Ünlü şarkıcı, eşiyle birlikte geçirdiği 45 yılı sosyal medya hesabından böyle kutladı.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

EŞİNİ ANNESİ ÖNERDİ

Yusuf İslam ile Fevziye Mübarek Ali’nin evlilik hikayesi de oldukça ilginç. Çiftin mutluluğunun temeli, Yusuf İslam’ın İsveç asıllı annesi Ingrid Wickman tarafından atıldı. Oğlunun Pakistan’da doğmuş ancak İngiltere’de büyüyüp iyi bir eğitim almış olan bu genç kızla mutlu bir yuva kurabileceğine inandı. Bu girişim sonucunda, ünlü sanatçı ve Fevziye Mübarek Ali, 7 Eylül 1979 tarihinde evlendiler ve o günden beri birbirlerinden ayrılmadılar. Bu uzun birliktelikleri boyunca altı çocuk sahibi oldular, ancak bunlardan biri bebekken hayata veda etti. Çiftin dört kızı ve bir oğlu ise sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

İNGİLTERE’DE BAMBAŞKA BİR İSİMLE DÜNYAYA GELDİ

Artık tüm dünyanın Yusuf İslam olarak tanıdığı ünlü şarkıcı, aslında dünyaya geldiğinde ailesi ona Steven Demetre adını verdi. Kıbrıslı bir babanın ve İsveçli bir annenin çocuğu olarak İngiltere’de dünyaya gelen sanatçı, gençlik yıllarında gitarıyla seslendirdiği şarkılarla müzik dünyasında kendine yer edindi. O dönemde tüm dünya onu Cat Stevens adıyla tanıdı. Ancak, yaşamı boyunca yaşadığı derin bir deneyimin ardından, 29 yaşında Müslüman olmaya karar verdi. Cat Stevens’ın dini değişimi ve adını Yusuf İslam olarak değiştirmesi, 1975’te yaşadığı bir olaya dayanıyor.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

BİR GÜN YÜZERKEN ÖLÜMÜN SOĞUK NEFESİNİ ENSESİNDE HİSSETTİ

Bir gün Malibu’da yüzerken, kendini birden güçsüz hissetti. O an, ölümün yaklaşmakta olduğunu düşünmeye başladı. Ancak o sırada, Tanrı’nın ona güç verdiğini hissetti ve kıyıya yüzerek hayata tutunmayı başardı. Bu olayın ardından kardeşi David ona bir Kur’an hediye etti. Kur’an’ı okuduktan sonra, bir röportajında “Beynim açıldı,” diyerek İslamiyet’in barışa olan katkısına inandığını belirtti. O yaşına kadar müzik endüstrisinden elde ettiği kazançların yeterli olduğunu düşünen Yusuf İslam, yeni bir hayat ve yeni bir aile düzeni arayışına girdi. Sonuç olarak, 1977 yılında İslam’ı kabul etti.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

KARISI İÇİN EN ÜNLÜ ŞARKISININ SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Fevziye Mübarek Ali ile evlendi ve sonunda istediği gibi bir yaşam ve aile hayatına kavuştu. Yusuf İslam, müzik dünyasında Cat Stevens adıyla tanındığı dönemde birçok unutulmaz şarkıya imza attı. Bunların en ünlüsü, “Lady D’Arbanville” adlı şarkıydı. Karısı Fevziye’ye olan derin sevgisinden dolayı, yıllar geçtikçe bu şarkının sözlerini tamamen değiştirdi. Yeni bir isimle yeni bir hayata başladıktan sonra, eski şarkılarından bazılarının kadınlara saygısızlık içerdiğini ve inancına ters düştüğünü düşündü. Bu nedenle, o ünlü şarkısının sözlerini karısı için yeniden yazdı. Bu durumu yıllar önce The Sunday Times’a verdiği bir röportajda, “Karım sahiplenen ve kıskanç bir kadın. Lady D’Arbanville’den nefret ediyor. Bu yüzden şarkının sözlerini onun için değiştirdim. Melodisini temel alarak ‘Angel of War’ (Savaş Meleği) adlı yeni bir şarkı yazdım,” sözleriyle açıkladı.

Yusuf İslam'ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması

Yusuf İslam’ın 45 Yıllık Evlilik Kutlaması
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

Ankara Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx