gram-ceyrek-cumhuriyet-altini-ne-kadar-oldu-17007351_1986_amp

Altın Fiyatları Yükselişte Fed Başkanı’nın Açıklamaları Bekleniyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altının Ons ve Gram Fiyatı Artışını Sürdürdü

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak yükselen altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 2 bin 350 liradan günü tamamladı. Saat 10.20 itibarıyla ise altının gram fiyatı 2 bin 340 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 190 lira, Cumhuriyet altını ise 16 bin 310 liradan satılıyor.

Fed Başkanı’nın Açıklamaları Bekleniyor

Dün altının ons fiyatındaki artış eğilimi altıncı işlem gününde devam ederken, ons fiyatı rekor kırarak 2 bin 288,5 dolara ulaştı. Ancak, artan satış baskısıyla birlikte ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,3 altında, 2 bin 273 dolardan işlem görmekte.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın politika faizindeki değişikliklere ilişkin endişelerin dolar endeksinde güçlenmeye ve tahvil piyasalarında satış baskısının artmasına neden olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, alternatif maliyetlerdeki artışa rağmen altına olan talebin güçlü kaldığını ifade ediyorlar.

Bugün, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaların yanı sıra makroekonomik verilerin yatırımcıların odak noktasında olacağını vurgulayan analistler, Powell’ın konuşması ve açıklanacak verilerin altının ons fiyatı üzerinde etkili olmasını bekliyorlar.

Analistler, Avro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de ADP özel sektör istihdamı ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin bugün takip edileceğini belirterek, altının ons fiyatında direnç ve destek seviyelerini 2 bin 80 ve 2 bin 300 dolar ile 2 bin 250 ve 2 bin 230 dolar arasında öngörüyorlar.

Altın Fiyatları Yükselişte Fed Başkanı’nın Açıklamaları Bekleniyor
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!