1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba

Bakan Tekin, eğitim camiasının tüm paydaşlarına hitap eden bir mesajda bulundu. Mesajında, “Eğitim Ailemizin Kıymetli Mensupları,” diyerek yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diledi. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na, Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası yaratacağına inandığı ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile adım attıklarını vurguladı.

Bakan, eğitim öğretim programlarının çağın gereklerine uygun bir şekilde yeniden düzenlendiğini ve %35 oranında sadeleştirildiğini belirtti. Bu beceri temelli modelin, eğitim sisteminin birçok sorununa çözüm getireceğini ifade etti. Yeni programların, aşağıdaki düzeylerde uygulanacağını açıkladı:

  • Okul öncesi (ana sınıfı)
  • İlkokul 1. sınıf
  • Ortaokul 5. sınıf
  • Ortaöğretim hazırlık
  • 9. sınıf

Bu eğitim öğretim yılında ön plana çıkaracakları ikinci projenin, millî bir sorumluluk olarak gördükleri mesleki ve teknik eğitim olduğunu dile getirdi. Ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nde “Herkesin Bir Mesleği Olmalı” anlayışını temel aldıklarını açıkladı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında üzerinde titizlikle duracakları üçüncü konunun ise okul-aile iş birliği olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE YÜZYILININ HAKKINI VERECEĞİZ

Bakan, “Biz yaklaşık 20 milyon öğrencimiz, 1,2 milyon öğretmenimiz, eğitim çalışanımız ve milyonlarca velimizle çok büyük bir aileyiz. İnanıyorum ki, el birliğiyle birbirimizi destekleyerek, taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyerek yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve ‘Türkiye Yüzyılı’nın hakkını vereceğiz.” dedi.

Sevgili öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılının kendinizi daha iyi tanıyacağınız, becerilerinizi keşfedeceğiniz, iyilikte yarıştığınız ve üreterek gelişeceğiniz bir yıl olmasını diliyor; hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Yorum Yap
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

0
Düşüncelerinizi duymak isterim, lütfen yorum yapınx