Google AdSense Banner Boyutları: Maksimum Kazanç Sağlayan En İyi 10 AdSense Formatı
En yüksek performanslı Google AdSense banner boyutlarını bilmek ister misiniz?
Adsense kazancınızı arttırmanın en etkili yollarından biri doğru AdSense birimlerini kullanmak ve bunları doğru yerlerde göstermektir. Blog yazarak para kazanmanın yüzlerce yolu olmasına rağmen AdSense hâlâ çoğu yayıncı için en iyi seçimdir.
Adsense gelirinizi artırmak isteyen biriyseniz, web siteleriniz için en iyi performansı gösteren AdSense banner boyutlarından bazılarını keşfedeceğiniz bu yazı tam size göre.
1. Skor Tablosu (728 x 90)
728×90 banner reklam birimi aynı zamanda Leaderboard Banner, Super Banner veya Leaderboard olarak da bilinir. Bu tür reklamlar genellikle sayfanın üst kısmına yerleştirildiğinden, AdSense için kullanabileceğiniz en büyük reklam banner boyutlarından biridir.
Sitenizdeki belirli reklamların büyük oranda görünmesini istiyorsanız büyük şerit boyutu tam size göre. Sadece bir şeyi aklınızda bulundurun, bu tür boyutları aşırıya kaçarken dikkatli olun, kullanıcı deneyiminizi olumsuz yönde etkileyebilir.
İşte nasıl göründüğü;
Yukarıda görebileceğiniz gibi, bir lider tablosu banner boyutu çok büyük yer kaplar ve uygun reklamları yerleştirirseniz, web sitesi kullanıcılarına görsel olarak da çekici gelebilir.
2. Orta Dikdörtgen (300 x 250)
Kompakt bir reklam boyutu arıyorsanız bu tam size göre ve bu banner reklam sayfada çok fazla yer kaplamıyor. Adsense’yi kullanmaya başladığınızda bu harika bir seçenek olabilir.
Bu reklam boyutu birimi, metin içeriği içinde görüntülendiğinde veya blog yazılarınızın sonuna eklediğinizde iyi performans gösterir. Bu reklam birimini kullanmanın bir diğer en büyük nedeni, web sitesi kullanıcılarınızı rahatsız etmeden kenar çubuğuna veya içerik alanına sığdırmanın kolay olmasıdır.
Orta boy dikdörtgen 300 x 250 banner reklam şu şekilde görünür;
Yukarıda görebileceğiniz gibi bu reklam birimleri kompakttır ve doğru kullanıldığında reklam tıklama oranlarınızı artırarak gelirinizi artırabilirsiniz.
3. Büyük Dikdörtgen (336 x 280)
Bu reklam banner boyutu, reklamverenler için en popüler seçeneklerden biridir. 300 x 250 boyutundaki orta boy dikdörtgene benzer ve bu reklamı metin içeriğinin içine veya blog yazılarınızın sonuna yerleştirdiğinizde en iyi performansı gösterir.
İşte nasıl göründüğü;
Yukarıda görebileceğiniz gibi bunlar 300 x 250 boyutundaki birimlere benzer ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemeden blog yazılarınıza kolayca sığar.
Reklamlarınızı sitenizde sergilemek için 728 x 90 reklam birimi boyutlarının mini versiyonunu arıyorsanız 468 x 60 banner reklam boyutu tam size göre. Bu reklam birimi, büyük 728 x 90 reklam büyük şerit birimlerinin sığmadığı daha küçük alanlara sığabilir.
Burada 468 x 60 reklam birimi boyutunun çizimi ve 728 x 90, 300 x 250 gibi diğer birkaç reklam biriminin karşılaştırması bulunmaktadır.
Yukarıda görebileceğiniz gibi, bu reklam birimleri daha küçük yerlere kolaylıkla sığabilir (bu nedenle sayfalarınızda orta uzunlukta bir genişlik kullanıyorsanız bu harika bir seçim olabilir).
5. Kare (250 x 250)
Bu banner reklamlar, 250 x 250 boyutunda birkaç kare reklam birimi görüntüleyebildiğiniz ve bunları birden fazla reklam gösterecek şekilde bir araya getirebildiğiniz için oldukça popülerdir. Genellikle bu reklam birimleri bağlı kuruluş ürün banner’larıyla iyi çalışır ancak Adsense reklamlarını göstermek için de kullanılabilir.
Bu reklam biçimi, daha büyük dikdörtgen reklam boyutu biçimlerine uymayan daha küçük alanlara sığabilir.
Bu reklam birimi şu şekilde görünüyor;
Yukarıda görebileceğiniz gibi, bu reklam birimi boyutları küçük ve kompakttır ve kullanıcı deneyimini kesintiye uğratmaz (çok fazla reklam kullanmadığınız sürece).
6. 300 × 600 reklam birimi
Bu reklam birimini, çok büyük alan kapladığı için dikey bir liderlik tablosu olarak düşünebilirsiniz. Bu reklam birimleri aynı zamanda Canavar Sayfa Birimi (MPU) veya Yarım Sayfa Birimi (HPU) olarak da bilinir.
300 × 250 reklam biriminin yanı sıra çok boyutlu bir reklam birimi eklemek istiyorsanız bu harika bir seçim olabilir. Bu, mevcut en büyük reklam birimlerinden biri olduğundan, daha iyi sonuçlar elde etmek için etkileşimli veya video reklamları kullanmalısınız.
Bu reklam birimi şu şekilde görünüyor;
Yukarıda da görebileceğiniz gibi bu reklam birimini kenar çubuğunuzda veya maksimum görünürlük sağlamak istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.
7. Geniş Gökdelen (160×600)
Bu, bir sitenin kenar çubuğunda veya web sayfalarının yan tarafında kullanılabilen, AdSense için en performanslı dikey reklam birimlerinden biridir.
Bu geniş gökdelen reklam birimi şu şekilde görünüyor;
Yukarıda da görebileceğiniz gibi, blog yazılarınızın yanında 160 x 600 dikey reklam birimi kullanırsanız, reklamınızın büyük oranda görülmesini sağlayabilirsiniz (bu da daha fazla tıklama ve AdSense’ten gelir elde etmenize yol açabilir).
8. 970 x 90 reklam birimi
Bu, 728 x 90 boyutundaki normal skor tablosundan çok daha geniş olduğu için süper skor tablosu olarak adlandırılır. Daha büyük bir skor tablosu veya normal 728 x 90 reklam boyutu biriminin yerini alacak bir ürün arıyorsanız, bu tam size göre.
Her ne kadar normal büyük şerit reklam boyutu kadar popüler olmasa da bazen bir tür Aşağı Açılan reklam olarak da kullanılır. Bu 970 x 90 reklam birimi, site ilk yüklendiğinde (içerik aşağı doğru itildiğinde) sitenin üst kısmında görünür. Bu nedenle, onu akıllıca kullandığınızdan emin olun ve okuyucuya zarar verebileceği için aşırıya kaçmayın.
İşte nasıl göründüğü;
Yukarıda görebileceğiniz gibi çok fazla yer kaplıyor ve 728 x 90 reklam biriminden yaklaşık %30 daha geniş. Daha büyük bir skor tablosu olduğundan yalnızca masaüstü ekranlar için kullanılabilir ve siteniz akıllı telefonlardan daha fazla trafik alıyorsa kullanmamalısınız.
9. Küçük Kare (200 x 200)
Masaüstü, tablet, akıllı telefon vb. her ekrana kolaylıkla sığabilecek küçük ve kompakt reklam birimleri arıyorsanız, bu küçük kare 200 x 200 reklam birimi tam size göre.
Görsel olarak dikkat dağıtıcı değildir ve okuyucularınıza hiçbir şekilde zarar vermez ve içeriğinizin kenar çubuğunda veya çoklu alanlarda kullanılabilir.
Küçük kare bir reklam birimi şu şekilde görünür;
Yukarıda gördüğünüz gibi bu reklam birimi hem masaüstü hem de mobil ekranlarda etkili bir şekilde kullanılabilecek küçük ve gerçekten kompakt bir reklam birimidir. Yani gerçekten iyi bir şekilde dönüşüyor!
10. 320 x 100 reklam birimi
Yüksek tıklama oranları elde etmek istiyorsanız (özellikle mobil cihazlardan), bu reklam birimi, normal 320 x 50 reklam biriminden daha iyi performans gösterdiği için özel olarak size yöneliktir.
Aynı zamanda çok fazla metni kaplayan ve böylece size daha yüksek tıklama oranları sağlayan büyük mobil banner olarak da kabul edilir. Aynı zamanda duyarlı bir reklam birimidir.
İşte nasıl göründüğü;
Yukarıda görebileceğiniz gibi, bu, daha yüksek tıklama oranları elde etmek için yeterince iyi yer kaplayan, mobil duyarlı bir reklam banner ünitesidir.
En iyi performans gösteren Adsense Reklam birimleri
En iyi performansa sahip Adsense Reklam birimlerine, Google Adsense hesabımdaki her bir Reklam Biriminin aldığı çok sayıda gösterim temel alınarak karar verilir. Kendi deneyimlerimize göre, aşağıdaki Google Adsense Reklam biçimleri en iyi sonucu verdi ve maksimum sonuçları sağladı.
- Büyük Dikdörtgen (336 x 280 piksel)
- Orta Dikdörtgen (300 x 250 piksel)
- Skor Tablosu (728 x 90 piksel)
- Geniş Gökdelen (160 x 600 piksel)
Yukarıdaki reklam birimleri yalnızca reklamlarınızın daha fazla görülmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sitenizdeki reklam tıklamalarını da artırır.
Diğer bannerlar da iyi sonuç verirken, 336×280 banner boyutu harika sonuç verdi. Bu banner boyutları dışında web sitenizin sayfalarında öne çıkan konumlara link birimleri yerleştirerek iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
Bu reklam boyutlarının dışında, web sitenizle alakalı olmadığını veya bu reklamların rakiplerinizin web sitelerinden olduğunu düşünüyorsanız, belirli reklamverenin web sitesinin web sitenizde görüntülenmesini engelleyebilirsiniz.
Google Adsense Reklam konumu açısından, logo boyutunuza göre 468×60 veya 728×90 banner boyutlarını web sitenizin logosunun sağına yerleştirmenizi öneririz. Ayrıca web sitenizin tasarımı olarak makale başlığınızın hemen sonrasına 300×250 veya 328×280 banner boyutlarını eklemenizi öneririz.
Kenar çubuklarında, web sitenizin tasarımına ve mevcut alana göre web sitenizin kenar çubuklarında Geniş Gökdelen 160×600 veya 120×600 banner boyutunu deneyebilirsiniz.
Tüm Google AdSense Format Türlerini Test Edin
AdSense reklamlarıyla daha fazla kazanmak ister misiniz? Her şeyi test edin. Hiç kimse size sizin için neyin işe yarayacağını kesin olarak söyleyemez.
Neden? Çünkü blogdan bloga değişiyor. Bizim için işe yarayan şey sizin için işe yaramayacaktır, dolayısıyla hangi Adsense reklamlarının sizin için işe yaradığından emin değilseniz farklı reklam boyutlarını test edebilirsiniz.
Web sitenizde 250×250 banner boyutları kullandığınızı varsayalım; 300×250 ve 336×280 bannerlar gibi diğer en performanslı banner boyutlarını web sitenizde sabit bir süre boyunca test edebilirsiniz.
Test süresinin tamamlanmasının ardından sonuçların analiz edilmesinin zamanı geldi. Google Adsense yayıncı hesabınızdan bu test verileri için gösterim sayısı, tıklama sayısı, toplam kazanç ve TO’yu incelemeniz gerekir. Bu şekilde web siteniz için en performanslı Google Adsense Reklamlarını bulabilirsiniz.
Yukarıdaki tartışmadan alacağınız ders, her zaman iyileştirme kapsamı olduğundan ve dolayısıyla reklamlarınızdan daha fazla para kazanma şansınız daha yüksek olduğundan, performans gösteren Google Adsense reklamlarının çoğunu test etmeye devam etmeniz gerektiğidir.
Nasıl Daha Fazla Kazanılır: En İyi Adsense Alternatifleri | Adsense TO’sunu Artırmanın İpuçları | Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır
Reklam Yerleştirmeye İlişkin En İyi 5 Uygulama
En iyi Adsense banner boyutlarını bulmak bir şeydir ve reklamlarınızı doğru yerleşimlere yerleştirmek bir diğer önemli şeydir. Kazancınızı artırmak için reklam yerleştirmeye yönelik en iyi uygulamalardan bazılarını burada bulabilirsiniz.
1. İçerik ile reklamları nasıl dengeleyeceğinizi öğrenin
Reklamlarınızın doğal görünmesini sağlayın. Alakasız yerlere reklam yerleştirmeyin. Reklamlarınız her zaman sitenizdeki içeriği desteklemelidir (tam tersi olmamalıdır).
Örneğin, siteniz e-Kitaplar, mp3 dosyaları, stok ücretsiz görseller vb. gibi ücretsiz indirmeler sunuyorsa, indirme bağlantılarının ekranın üst kısmında olduğundan ve bulunmasının kolay olduğundan emin olun.
Reklamlarınızın doğal görünmesini istiyorsanız yerel reklam birimlerini kullanmayı düşünün ve bu şekilde içeriğinizle reklamlarınızı kolayca dengeleyebilirsiniz. Bu şekilde kullanıcı deneyimine zarar vermeden reklam kazancınızı da artırabilirsiniz.
2. Daha azı daha fazladır
Bazen daha az. Bu durum reklam yerleşimi için de geçerlidir. Çok fazla reklam yerleştirmeyin. Web sitenizin kullanıcıları aradıklarını bulamazlarsa başka bir yere gidebilirler.
Dönüşümlerinizi sonlandırabilir ve aynı zamanda yüksek web sitesinden hemen çıkma oranlarına yol açabilir (sonuçta arama sıralamalarınız için kötüdür). Bu nedenle dikkatli olun ve sitenizin her sayfasına reklam birimleri, bağlantı birimleri ve arama kutularından oluşan bir kombinasyon yerleştirmeye çalışın.
3. Mobil duyarlı reklam birimlerini kullanın
Şu anda mevcut olan mobil Adsense reklam birimlerini burada bulabilirsiniz.
- 300 x 250 reklam birimi
- 320 x 50 reklam birimi
- 320 x 100 reklam birimi
- 250 x 250 reklam birimi
- 200 x 200 reklam birimi
Sitelerinize mobil cihazlardan (hatta tabletlerden) çok fazla trafik alıyorsanız yukarıda bahsettiğimiz mobil duyarlı reklam birimlerini kesinlikle kullanmayı düşünmelisiniz.
Bu duyarlı reklam birimlerini kullanmanın en güzel yanı, reklam formatı da dahil olmak üzere boyutlarını ve görünümlerini hemen hemen tüm mevcut reklam alanlarına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlamalarıdır.
Her şeyden önce, bu duyarlı görüntülü reklam birimleri, test ve optimizasyon işini Google’a bırakır ve sonuçta daha fazla tıklama oranı ve gelir elde etmek için daha iyi reklam performansına odaklanmanıza olanak tanır.
4. Reklamlardan çok içerik göstermeye önem verin
Çoğu insanın sitelerine reklam bannerları yerleştirirken yaptığı en büyük hatalardan biri, içeriklerini gizlemeleridir. İçeriklerinin tamamına reklam yerleştirmeye daha fazla önem veriyorlar.
Sonuçta kötü kullanıcı deneyimine, daha yüksek hemen çıkma oranlarına ve daha düşük Adsense kazancına yol açar.
Daha iyi anlamak için aşağıdaki resme bir göz atın.
Yukarıda görebileceğiniz gibi, içeriği ön plana çıkaran site düzenleri daha iyi sonuçlar verirken (kullanıcı deneyimi, TO, gelir vb. açısından), içeriği ekranın alt kısmına iten site düzeni ise kötü sonuçlar doğurur. Bu nedenle reklamlara değil içeriğe daha fazla önem verin.
5. Isı haritası araçlarını deneyin
Son olarak, web sitenizin kullanıcı davranışını anlamanıza yardımcı olacak ısı haritası araçlarını deneyin.
Crazy Egg gibi ısı haritası araçlarını kullanmak size aşağıdaki konularda gerçekten yardımcı olabilir.
- Web sitenizin kullanıcılarının bir sayfayı ne sıklıkta ziyaret ettiğini öğrenin
- Sitenizde en popüler içeriğin ne tür olduğunu öğrenin
- Web sitenizin kullanıcılarının sitenizde nasıl gezindiğini öğrenin (girişten çıkışa kadar)
Yukarıdakilere dayanarak, genel dönüşüm oranlarınızı ve TO’nuzu iyileştirmek için reklam birimleriniz ve yerleşimleriniz üzerinde kolayca denemeler yapabilirsiniz.
Bonus ipucu: En iyi AdSense eklentilerini deneyin
WordPress kullanıyorsanız şanslısınız. Adsense kazancınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilecek bir sürü eklenti var. İşte kazancınızı artırmanıza yardımcı olabilecek bunlardan bazıları.
- AdSense Eklentisi WP QUADS : Bu, AMP desteği, mobil cihazlar için optimize edilmiş ve duyarlı AdSense reklamları gibi inanılmaz özelliklere sahip olabileceğiniz, mobil cihazlarda, tabletlerde, masaüstünde vb. reklamları devre dışı bırakabileceğiniz, yaygın olarak kullanılan ücretsiz bir AdSense eklentisidir.
- Kolay Google AdSense : Bu, WordPress AdSense kullanıcıları için başka bir yararlı eklentidir ve web sitenizin farklı bölümlerine AdSense kodunu manuel olarak eklemenize gerek olmadığından reklamları denemenizi kolaylaştırır. Ayarlara Google AdSense Yayıncı Kimliğinizi girmeniz yeterlidir; Google, reklamları en uygun zamanlarda otomatik olarak göstermeye başlayacaktır.
- AdSense Geçersiz Tıklama Koruyucusu : Bu eklenti, hesabınızı geçersiz tıklamalardan korumanıza yardımcı olur. Bir sürü alışılmadık geçersiz tıklama etkinliği ve tıklama bombardımanıyla karşılaşıyorsanız, bu eklenti sizin için bir zorunluluktur.
Adsense Reklam Boyutları Hakkında SSS
Google Adsense banner reklam boyutlarıyla ilgili en sık sorulan sorulardan bazılarını burada bulabilirsiniz.
Mobil cihazlarda en iyi performans gösteren banner reklamlar 320×50 birimlerdir; ancak 300×250 ve 320×480 tam ekran geçiş reklamları gibi daha büyük reklam formatlarının daha yüksek kullanıcı etkileşimi sağladığı kanıtlanmıştır.
AMP sayfalarınız için nasıl görüntülü reklam birimi oluşturabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
→ Öncelikle Google AdSense hesabınızda oturum açın. Ardından Reklamlar > Reklam birimleri’ni tıklayın.
→ Şimdi Görüntülü reklamlar’a tıklayın (ve reklam biriminize bir ad verin).
→ Şimdi “Reklam boyutu” bölümüne gidin, sitenizde gösterilmesini istediğiniz reklamların boyutunu seçin
→ Kaydet ve kodu al’a tıklayın
→ AMP’ye tıklayın ve AMP komut dosyasını kopyalayıp <head></head> arasına yapıştırın. AMP sayfanızın etiketleri
Bu en sık sorulan sorulardan biridir. Çoğu niş için ortalama BGBM (bin mil başına maliyet) kazancı, 1000 gösterim başına 0,5 ila 1,5 ABD Doları arasında değişir. Bu, 40.000 sayfa görüntülemesinden günde yaklaşık 50 ABD doları kazanabileceğiniz anlamına gelir.
Google AdSense’te reklam yerleşimi yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.
→ Öncelikle AdSense hesabınızda oturum açıp Reklamlar’a tıklayın ve devam etmek için Özel kanallar’ı seçin.
→ Bu kanala girdikten sonra mevcut bir kanalı seçebilir veya Yeni özel kanal oluşturabilirsiniz (kanalın adını değiştirirseniz, reklamverenlerin o yerleşime verdiği teklifleri kaybedersiniz)
→ Şimdi kanala bir ad verin ve devam edin ‘Hedefleme’ bölümüne gidin
→ Bu adımda, Reklamların görüntüleneceği yer (ana sayfa, açılış sayfası veya özel sayfa), Reklam konumu, Açıklama ve Site dilini içeren istenen ayarları tamamlamanız gerekir
→ Son olarak Kaydet’i tıklayın. ayarları kaydetmek için düğmesine basın
→ İşte bu kadar, kazanmaya başlamak için başarıyla AdSense reklam yerleşimleri oluşturdunuz
Sitenizden para kazanmanın onlarca yolu var. AdSense, zamanında ödeme almanız ve yeni başlayanlar için harika olması nedeniyle çoğu blogcu için hala tercih edilen bir gelir kaynağı olarak kabul edilmektedir.
Doğru banner reklam boyutlarını kullanarak reklamlarınızın görünürlüğünü kesinlikle artırabilir, daha fazla tıklama oluşturabilir ve sonuçta kazancınızı artırabilirsiniz.
Başka sorunuz var mı? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın.
Erkan Gulhan