Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | 10 KANITLANMIŞ Yol

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | 10 KANITLANMIŞ Yol
Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | 10 KANITLANMIŞ Yol
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024’te Yeni Başlayanlar İçin Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır [Ayda 10 Bin Dolarlık Blog Örnek Olay Çalışmamız Dahil]

Yeni başlayan biri misiniz ve 2024’te blog yazarak nasıl para kazanılacağına dair tek noktadan bir rehber mi arıyorsunuz?

Ne kadar az sayıda blog yazarının her ay binlerce dolar kazandığını hiç merak ettiniz mi? Doğru yere geldiniz.

Blog yazmanın sadece bir hobi olduğunu düşünüyorsanız tekrar düşünmelisiniz. Blog yazmak ciddi bir iştir.

Şu anda okuduğunuz blogdan geçen yıl 160.000 dolardan fazla kazandığımızı biliyor muydunuz ?

Doğru yapılırsa, blog yazmak büyük para kazanmanıza yardımcı olabilir.

Ancak bir şeyi aklınızda bulundurun: blog yazmak, hızlı bir şekilde zengin olma planı DEĞİLDİR . Aylık 10.000$’dan fazla gelir getiren bir blog oluşturmak neredeyse 10 yılımızı aldı. Aceleniz varsa başka bir yere bakmalısınız çünkü para kazandıran bir blog oluşturmak biraz zaman alır.

Ve… blog yazarak nasıl para kazanılacağına dair ayrıntılı bir rehber arıyorsanız, bu tam size göre.

İşte 2024 için bu ayrıntılı para kazanma bloglama kılavuzunda keşfedeceğiniz şeyler.

  • Yeni başlayan biri olsanız bile 2024’te blog yazarak para kazanmanın kanıtlanmış yolları
  • Blogumuzun ve örnek olay incelememizin son 2 yıllık kazanç raporları
  • Her blogdan para kazanma stratejisinin artıları ve eksileri ve daha fazlası
yeni başlayanlar için blog yazarak nasıl para kazanılır 2024

Çok fazla zaman kaybetmeden, şimdi 2024 ve sonrasında blog yazmaya yeni başlayan biri olarak nasıl GERÇEK para kazanabileceğinizin ayrıntılarına geçeceğiz.

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | 10 KANITLANMIŞ Yol

Blog yazarak para kazanmanın tonlarca yolu olmasına rağmen, yeni başlayan biri olarak, aşağıdaki para kazanma stratejilerine odaklanmanızı öneririz çünkü bunlar çok işe yarar.

1. Affiliate Pazarlama 

Doğrudan bağlı kuruluş pazarlaması, blog yazarak pasif gelir elde etmenin en iyi yoludur. BloggersPassion’dan kazandığımız gelirin büyük kısmı bağlı kuruluş ürünlerinin satışından geliyor. Yeni başlayan biri olarak blog yazarak para kazanmanın en iyi yolu budur.

Bağlı kuruluş pazarlamasından ne kadar kazanabilirsiniz?

Bağlı kuruluş pazarlama kazançları söz konusu olduğunda sınır gökyüzüdür.

Semrush kazanç raporlarımızdan daha önce bahsetmiştik, kaçıranlar için tekrar paylaşalım.

semrush'un yeni kazancı

Bunu gördün mü?

450.000$+ ve artıyor. Bu da tek bir bağlı kuruluş ürününden.

Bu delilik değil mi?

Sadece ben değil, aynı zamanda Haziran 2021’de 80.000 doların üzerinde satış ortağı geliri bildiren Adam Enfroy gibi başarılı bağlı kuruluş pazarlamacıları da var.

Adam Enfroy Ortaklık Geliri

Bağlı kuruluş pazarlamasının gücü budur. Ürün inceleme blog yazarı olabilirsiniz ve her şey doğru yapılırsa uyurken bile para kazanabilirsiniz.

Yüksek ücretli ürünleri hedef kitlenize tanıtmak için seçebileceğiniz  bir sürü ortaklık programı var .

Birçok blogcu, bloglarından komisyon kazanmak için Amazon ortaklık programını da kullanıyor. Amazon satış ortaklarını kullanmanın en büyük nedenlerinden biri, tanıtılacak milyonlarca ürün bulabilmenizdir.

Amazon ortaklık programından ne kadar kazanabilirsiniz?

Amazon’daki satış ortağı kazançlarınız ürün kategorisine göre farklılık gösterir.

Mevcut Amazon komisyon yapısını burada bulabilirsiniz (satış başına %1 ila %20 komisyon arasında değişir).

Amazon komisyonu yeni

Yalnızca Amazon ortaklık programından yılda birkaç bin dolar kazanan Nathaniell (“Bir Fincan Kahve Daha” blogunu başlatan) gibi blogcular var.

Amazon kazanç raporu

Yukarıda da görebileceğiniz gibi Amazon iştiraklerinden bir yılda yaklaşık 11.000 dolar kazandı.

Ayrıca binlerce dolar kazanmak için Amazon ortaklık programını kullanan pek çok insan var. Örneğin Reddit platformundaki bu adam , yalnızca altı ay içinde Amazon’dan ayda 1000 dolar kazandığını iddia ediyor.

reddit başarısı

İyi içeriğiniz varsa ve Google gibi arama motorlarından yeterli trafik alıyorsanız, ayda 1000 dolardan fazla gelir getiren bir Amazon bağlı kuruluş web sitesini kolayca oluşturabilirsiniz.

Artıları:

  • Diğer satıcıların ürünlerini ücretsiz olarak bulup tanıtabileceğiniz için bir ürün veya hizmet oluşturmanıza gerek yoktur.
  • Her yerden çalışabilir ve para kazanabilirsiniz
  • Düşük ön maliyet (bağlı ürünlerinizi tanıtmaya başlamak için tek ihtiyacınız olan bir web sitesi veya e-posta listesidir)
  • Uyurken bile para kazanmanıza yardımcı olan harika bir pasif gelir kaynağıdır
  • Sorunlarını çözen ve yardım ederken para kazandıran faydalı ürünleri tanıtarak insanlara yardımcı olabilirsiniz (yani bu bir kazan/kazan yaklaşımıdır)
  • Bağlı kuruluş programlarının çoğuna katılmak tamamen ücretsizdir ve anında hesap kurulum olanağı sunar.
  • Semrush ortaklık programı gibi ortaklık programlarından bazıları “10 yıllık çerez süresi” sunmaktadır. Bu, birisi ortaklık bağlantınıza tıklayıp 10 yıl sonra bir Semrush abonelik planı satın aldığında bile komisyon kazanabileceğiniz anlamına gelir!
  • Çoğu bağlı kuruluş programının ürünlerini hedef kitlenize kolayca tanıtmak için banner’lara ve reklam kopyalarına erişebileceksiniz.

Eksileri: 

  • Bağlı kuruluş pazarlamasının tek dezavantajı, bağlı kuruluş pazarlamasından her ay makul bir gelir (ayda 1000 $ +) kazanmaya başlamanın çok zaman alması (en az 1 ila 2 yıl) olmasıdır. Hızlıca zengin olma planı arıyorsanız bağlı kuruluş pazarlaması size göre DEĞİLDİR.

2.Google AdSense

Google AdSense, yeni başlayanlar için blog yazarak para kazanmanın en iyi yollarından biridir. Aslında yeni blog yazarlarının çoğunluğu, bloglarını AdSense’ten para kazanmak için açıyor.

Google AdSense, blog yazarlarının para kazanmasına yardımcı olan ve yayıncıların reklamlarını göstermek için ödeme yapmasına olanak tanıyan, Google’ın sunduğu bir reklam yayınlama ağıdır.

AdSense’in çalışma şekli aşağıda açıklanmıştır (basit anlamda).

Google, reklamverenlerden her reklam tıklaması başına ücret alır.

Blog yazarları ve web sitesi sahipleri gibi yayıncılar, tıklama miktarının %68’ini (veya arama için AdSense söz konusu olduğunda %51’ini) alır.

AdSense kazancınız tamamen sektörünüzdeki rekabete ve TBM’ye bağlıdır. Genellikle tıklama başına komisyon 0,20 ila 15 ABD Doları ve daha fazlası arasında değişebilir. Web sitenizde reklam göstermeye başlamak ve reklam tıklamalarından para kazanmak için bir AdSense hesabınızın olması gerekir.

AdSense’ten ne kadar kazanabilirsiniz?

Harsh Agrawal gibi blogcular yalnızca AdSense’ten 50.000 dolardan fazla kazandı.

Bir göz atın;

sert adsense

Birçok blogcu günde en az 1000 ziyaretçi alıyorsa ayda birkaç yüz dolar kazanıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, AdSense kazancınız, nişinizdeki anahtar kelimelerin rekabetine ve TBM’sine bağlıdır. Örneğin, kredi kartlarıyla ilgili bir web sitesi işletiyorsanız (teknoloji sitesiyle karşılaştırıldığında) ortalama AdSense kazancınız çok daha yüksek olabilir.

Google AdSense konusunda size yardımcı olabilecek birkaç kaynak:

Artıları:

  • Öncelikle katılmak ücretsizdir ve reklamlarınızı Google oluşturur, böylece reklamları çekmek için Google bunu otomatik olarak yaptığından başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz.
  • Tek bir AdSense hesabından birden fazla siteye reklam yerleştirebilirsiniz (birden fazla niş site çalıştırıyorsanız son derece faydalıdır)
  • Gösterdiğiniz reklamları kontrol edebilirsiniz (AdSense reklamlarınızın metnini, rengini, arka planlarını ve kenarlıklarını web sitenizin tasarımına uyacak şekilde değiştirebilirsiniz)

Eksileri:

  • Google, AdSense hesabınızı istediği zaman kapatabilir (otomatik trafik oluşturmak, gösterimleri veya tıklamaları yapay olarak şişirmek gibi sahtekarlık durumlarında ve daha fazlası)
  • Dürüst olmak gerekirse, AdSense size çok para ödüyor (her gün bir ton trafik veya tıklama oluştursanız bile, çok para kazanıyorsunuz ve kazancınız aynı zamanda anahtar kelimelerin TBM’sine de bağlı)
  • AdSense reklamları sayfa yükleme sürelerinizi etkileyecektir ve bu da sonuçta web sitenizin kullanıcı deneyimini etkileyecektir

3. Dijital Ürünlerin Satışı

Sektörünüzde herhangi bir uzmanlığınız var mı? Yoksa doğrudan izleyiciye bir şey mi satmak istiyorsunuz? O halde mutlaka dijital ürünler satmayı denemelisiniz.

İnsanlar e-Kitaplar, kontrol listeleri, temalar, eklentiler, araçlar, stok fotoğraflar, kaydırma dosyaları vb. gibi dijital ürünleri satın almayı severler.

Akıllı telefondan veya masaüstü bilgisayardan kolayca indirilebilir ve anında kullanılabilirler. Dijital pazarlamanın son dönemdeki hızlı büyümesi sayesinde, e-Kitaplar gibi dijital ürünlerinizi satmak için kolay erişim sağlayan çok sayıda ödeme ağ geçidi bulunmaktadır.

Dijital ürünler satarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Yalnızca son bir yılda premium e-Kitaplarımızı satarak 10.000 dolardan fazla para kazandık .

razorpay satışları

En iyi kısım? Daha önce BloggersPassion’da kendi ürünlerimizden hiçbirini satmadık. 2020, kendi ürünlerimizi satmaya başladığımız ilk yıldı ve kârdan oldukça memnunuz.

Benzer şekilde, dijital ürünler satarak her yıl tonlarca para kazanan çok sayıda blog yazarı ve çevrimiçi girişimci var.

E-Kitaplar gibi dijital ürünler oluşturma ve satma konusunda faydalı kaynaklar:

Artıları:

  • Harika bir pasif gelir kaynağıdır ve e-Kitap gibi ürünlerinizi istediğiniz gibi fiyatlandırabilirsiniz (fiyat etiketinde herhangi bir sınırlama yoktur!)
  • Ürünleri zip dosyası veya PDF dosyası (e-Kitap gibi) olarak indirilebildiği için fiziksel olarak teslim etmenize gerek yoktur.
  • Müşterilerden gelen ödemeleri kolayca kabul etmenize yardımcı olan Razorpay gibi çok sayıda ödeme ağ geçidi vardır (e-Kitaplarımızı satmak için aynı ağ geçidini de kullanıyoruz)
  • Günlük satış yapmak amacıyla yeni müşterilere ulaşmak için Facebook reklamlarını kullanabilirsiniz

Eksileri:

  • İnsanların ürünlerinizi satın alıp daha sonra bunları çeşitli platformlarda veya forumlarda ücretsiz olarak dağıtabilmesi nedeniyle korsanlık mümkündür
  • Fikrinizi doğrulamadan bir ürün yaratırsanız geri tepebilir. İnsanlar sırf onlar için bir şeyler yarattığınız için satın almayabilirler. Ürün doğrulaması bir zorunluluktur!

4. Çevrimiçi Kurs Satarak Para Kazanın

kurs satarak para kazanmak

2024 ve sonrasında blog yazarak para kazanmanın en iyi yolu çevrimiçi kurslar satmaktır.

Çevrimiçi kurs satmak, pasif gelir elde etmenin en etkili yoludur. Bağlı kuruluş pazarlamasının aksine, patron siz olduğunuz için herhangi bir hizmet veya ürün satıcısına bağımlı olmanıza gerek yoktur.

Brian Dean , Derek Halpern, Ramit Sethi gibi pek çok etkili blog yazarı blog gelirlerinin çoğunu çevrimiçi kurslar satarak kazanıyor.

Çevrimiçi kurslar satarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Videofruit’ten Bryan Harris, yeni kursunu başlattıktan sonraki 10 gün içinde 220.000 doların üzerinde gelir elde etti.

video meyve online satış

Ramit Sethi, çevrimiçi kurslarını satarak sıklıkla milyonlarca dolar kazanıyor. Ayrıca çevrimiçi kurs kazancınızı artırmaya yönelik sırlarını ve stratejilerini de paylaşıyor.

Alanınızda uzmansanız ve hedef kitlenize faydalı, harika çevrimiçi kurslar oluşturursanız, çevrimiçi kurslardan milyonlarca dolar kazanabilirsiniz. Evet, bu seviyeye ulaşmak zaman alır ama mümkün.

Çevrimiçi kurslar oluşturma ve satma konusunda faydalı kaynaklar:

Artıları:

  • Kullanımı kolay platformlar çevrimiçi kurs satışını kolaylaştırdı (WooCommerce, Teachable, Thinkific vb. platformlar)
  • Büyük pasif gelir kaynağı
  • Kendi kendinizin patronusunuz ve kurslarınızın fiyatlarını istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
  • Çevrimiçi kurs karınızı artırmak için herhangi bir ürünün üst satışını, alt satışını veya çapraz satışını yapabilirsiniz.
  • Çevrimiçi kurslar başlatarak kendinizi uzman olarak kanıtlayabilirsiniz

Eksileri:

  • Bunlar zaman alıcıdır ve kurslarınızı sıklıkla yeni bilgilerle güncellemeniz gerekir.
  • Büyük kar elde edebilmek için bir hedef kitle oluşturmanız gerekir ve insanlar sizi kendi nişinizde bir otorite olarak görmelidir (aksi takdirde onları kurslarınız için ödeme yapmaya ikna etmek zordur)

5. Danışmanlık Teklifi 

CopyBlogger’dan Brian Clark ve Edgar’dan Laura Roeder gibi başarılı çevrimiçi pazarlamacıların, çevrimiçi girişimlerini başlatmadan önce çevrimiçi yolculuklarına hizmet sunarak başladıklarını biliyor muydunuz?

Evet bu doğru. İstikrarlı bir gelir istiyorsanız ve alanınızda uzman olarak görülmek istiyorsanız danışmanlık teklif edin.

Çevrimiçi danışman olarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Uzmanlığınıza ve nişinize bağlıdır. Örneğin fitness danışmanları, oluşturdukları markaya ve hedefledikleri müşterilere göre ücret alıyorlar. Açıkçası, ABD ve Kanada’daki (ve Asya’daki daha az) müşterileri hedefleyerek daha fazla kazanabilirsiniz.

Neil Patel gibi SEO uzmanlarının yalnızca bir saatlik danışmanlık için 5.000 dolara kadar ücret aldığını biliyor muydunuz ? Yani danışman olarak ne kadar kazanabileceğiniz konusunda bir sınır yok.

Sunduğu danışmanlık hizmetlerinden bazılarını görmek için aşağıdaki görsele göz atabilirsiniz;

neil danışmanlık

Gördüğünüz gibi markalara yardımcı olmak için SEO’dan ücretli medyaya ve içerik pazarlamaya kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor ve ÇOK FAZLA ücret alıyor.

Kişisel bir marka oluşturun, yüksek ücret ödeyen müşterileri çekin ve sonuçlar elde edin; bu şekilde değerinizin karşılığını ödeyen uzun ömürlü müşteriler elde etmeye devam edersiniz.

Yararlı kaynak: 

Artıları:

  • Birlikte çalıştığınız şirketlere, markalara veya kişilere büyük değer katabilirsiniz. İşlerini hızla büyütmek için uzmanlığınızı paylaşabilirsiniz.
  • Beğendiğiniz, özenle seçilmiş kişilerle (veya markalarla) çalışabilirsiniz. Sen kendi işinin patronusun.
  • Uzaktan çalışabilirsiniz. Her şey e-posta, Skype veya Zoom çağrıları aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılabildiğinden çevrimdışı toplantılara katılmanıza gerek yoktur.
  • Müşterilerinizle çalıştığınız her saat için genellikle daha fazla ödeme alırsınız.

Eksileri:

  • Para kazanmak için sürekli zaman harcamanız gerektiğinden pasif bir gelir kaynağı değildir. Ayrıca sonuçlar da önemlidir. Müşterileriniz istenen sonuçları alamıyorsa, uzun vadede daha fazla müşteri çekmeniz zordur.

6. Kendi Hizmetlerinizi Satın

Blogunuzdan para kazanmanın en hızlı yolunu arıyorsanız hizmetlerinizi sunun. Web sitenizde, birlikte çalıştığınız projeleri/şirketleri paylaşarak bir portföy oluşturabilirsiniz. Bu şekilde yüksek maaşlı müşterileri çekebilirsiniz.

Blogunuzdan sunabileceğiniz zorlu hizmetlerden bazılarının bir listesini burada bulabilirsiniz.

  • Serbest yazarlık (içerik yazma, düzenleme, hayalet yazma, misafir gönderme ve daha fazlası gibi)
  • Web tasarımı
  • SEO (anahtar kelime araştırması, ücretli reklamlar, bağlantı oluşturma, site denetimleri ve daha fazlası gibi)
  • WordPress kurulumu
  • Logo tasarımı ve liste uzayıp gidiyor

Hizmet sunarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Yazdıkları her makale için binlerce dolar ücret alan çok sayıda üretken serbest yazar var. Jon Morrow gibi yazarlar yazdığı her blog yazısı için 3000 ile 5000 $ arasında ücret alıyorlardı.

Yan not: Jon Morrow, artık Smart Blogger adında her ay binlerce dolar kazandıran başarılı bir blog oluşturduğu için kimse için YAZMIYOR.

Bununla birlikte, çoğu serbest çalışan, becerilerine ve deneyimlerine göre kazanır. Bir serbest çalışan olarak saatte ortalama 50 ila 100 ABD Doları kazanabilirsiniz; bu, özellikle yeni başladığınızda hiç de fena değil.

Yararlı kaynaklar:

Artıları:

  • Her yerde, her zaman ve herkes için çalışabilirsiniz. Onlarla çalışmaktan hoşlanmıyorsanız müşterilerinizi kovabilirsiniz.
  • Sınırsız potansiyel. Ne kadar kazanabileceğiniz konusunda herhangi bir sınır yoktur. Bu, becerilerinize, kendinizi nasıl pazarladığınıza ve yüksek maaşlı müşterileri nasıl çektiğinize bağlıdır.
  • Uzaktan çalışabildiğiniz için herhangi bir yere gidip gelmenize gerek yok
  • Daha iyi bir iş-yaşam dengesi ve aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalabilmenizi sağlar
  • Ayrıca YouTube kanalı, e-Ticaret mağazası gibi kendi projeleriniz üzerinde çalışabilir ve gelirinizi artırabilirsiniz (veya serbest çalışma deneyiminizi paylaşarak kendi ürünlerinizi de oluşturup satabilirsiniz)

Eksileri:

  • Geliriniz seçtiğiniz müşterilerle doğru orantılıdır. Projelerinizi tamamladıktan sonra bile size ödeme yapmayan birçok insan var. Bu yüzden müşterilerinizle nasıl başa çıkacağınızı bilmelisiniz.
  • Pasif bir gelir kaynağı DEĞİLDİR. Çalışmayı bıraktığınızda geliriniz de durur.

7. Sponsorlu Gönderiler veya Ücretli İncelemeler

Sponsorlu blog gönderileri (veya ücretli incelemeler), ürün veya hizmetin tanıtım amaçlı incelemeleridir.

Bunlar genellikle blog sahipleri tarafından yazılır (bazı durumlarda şirketler size içeriği ücretsiz olarak sağlar) ve bu incelemeleri para karşılığında reklamverenin web sitesine bir bağlantıyla birlikte kendi bloglarında yayınlarlar. Hiç şüphesiz blog yazarak gelir elde etmenin en iyi yollarından biridir.

Burada sponsorlu bir gönderi örneğini bulabilirsiniz (“Quick Sprout” blogunda).

sponsorlu reklamlar

Sponsorlu gönderilerden ne kadar kazanabilirsiniz?

Tipik olarak çoğu blog yazarı, sponsorlu her gönderi için 100 ila 1000 ABD Doları arasında ücret alır. Sponsorlu incelemelerden kazandığınız para, sitenizin nişine, otoritesine ve rekabetine bağlıdır.

Artıları:

  • Çoğu marka size hem içerik (ürünleri hakkında incelemeler içeren) hem de para sağladığından, fazla çalışmanıza gerek kalmadan ödeme alırsınız.
  • Blogunuzda sponsorlu yayınları yayınlamadan önce çoğu zaman ödemenizin tamamını alırsınız
  • Blogun sahibi olduğunuz için hangi tür sponsorlu gönderileri onaylayacağınız ve neleri reddedeceğiniz konusunda tam kontrole sahip olacaksınız.
  • Çoğu zaman, ücretli bir ürünü incelerken ücretsiz deneme veya ücretsiz kopya isteyebilirsiniz (çoğu şirket ömür boyu lisansları ücretsiz olarak vermekten mutluluk duyacaktır)

Eksileri:

  • Vasat ürün veya hizmetleri tanıtıyorsanız insanların markanıza olan güvenini kaybetme riski vardır. Bu nedenle, hedef kitlenize gerçekten yardımcı olan bilgilendirici ve yüksek kaliteli markaları seçtiğinizden emin olun.

8. Web Sitenizde Banner Reklamları Satabilirsiniz

Banner reklamlarınızdan para kazanmanın yollarını bulmak için Ezoic, Adsterra, Taboola vb. yayıncılık platformlarını kullanabilirsiniz.

Veya diğer markaların sitenize reklam yerleştirmesini sağlamak için web sitenizin trafiği, alan adı otoritesi vb. gibi tüm önemli şeyleri listeleyerek doğrudan web sitenizden banner reklamlar satabilirsiniz.

Banner reklamlardan ne kadar kazanabilirsiniz?

Nişiniz, web sitenizin sahip olduğu otorite, aldığınız trafik miktarı vb. gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Boyutuna bağlı olarak banner reklam başına ortalama 50 ABD Doları veya daha fazla kazanmayı bekleyebilirsiniz. Çok fazla trafik alıyorsanız, banner reklamları satmak için ayda 500 ila 2000 ABD Doları arasında ücret bile alabilirsiniz.

Forbes gibi büyük yayın siteleri, sitelerinde reklam göstermek için binlerce dolar ücret alıyor.

Örneğin, “Capital One” bu reklamı bir reklam ağı aracılığıyla Forbes ana sayfasına yerleştirdi:

forbes reklamları

Web sitenizde reklam alanı satmak için faydalı kaynaklar:

Artıları:

  • AdSense reklamları gibi görüntülü reklam ağlarının aksine, blogunuzda veya web sitenizde gösterilen “banner reklamları” kontrol edebilirsiniz. Ayrıca hedef kitleniz için uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız bunları kaldırabilirsiniz.
  • Banner reklamlarla AdSense’e kıyasla daha fazla kazanacaksınız
  • Yeterli trafik alıyorsanız banner reklamlardan tutarlı bir şekilde para kazanabilirsiniz.

Eksileri:

  • Uygunsuz reklamların gösterilmesi kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir ve sitenizde çok sayıda banner reklam gösteriyorsanız, bu durum web sitesi sayfasının genel yükleme süresini kısaltır.

9. Web Sitesini Çevirerek Para Kazanın

Web sitesi çevirme, blog yazarak para kazanmanın en iyi yollarından biridir.

Web sitesi çevirme, mevcut bir web sitesini satın aldığınız, onu geliştirdiğiniz ve daha sonra daha yüksek bir fiyata sattığınız (veya “çevirdiğiniz”) bir işlemdir.

Bu, insanların ev alıp, yenileyip yüksek kârla satacağı emlak piyasasına benzer.

web sitesi çevirerek para kazanma

Web sitesini çevirmeye başlamak için ne kadar paraya ihtiyacınız var?

Duruma göre değişir. 100$ kadar ucuz olabilir.

Bir web sitesinin aylık gelirinin en az 10 ila 20 katı kadar ödemeye hazır olun.

Diyelim ki, ayda 100$ kazandıran bir web sitesi bulursanız, en az 1000 ila 2000$ ödemeniz gerekir.

Bir web sitesinin değeri aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok şeye bağlıdır;

  • Alan adı yaşı
  • Geri bağlantılar
  • Elde ettiği aylık gelir
  • Bir ayda aldığı ziyaretçi sayısı
  • İçerik, tasarım ve daha fazlası

Açıkçası, iyi kazanç sağlayan ve bol miktarda içeriğe sahip bir web sitesi bulursanız daha fazla ödeme yapmanız gerekecektir.

Flippa’daki web sitemizden birini yaklaşık 35.000 dolara sattığımızı biliyor muydunuz?

Bir göz atın;

langırt

Bunu gördün mü? Flippa, web sitelerini harika bir fiyata satın almak ve satmak için harika bir platformdur.

Çevirilecek web sitelerini nerede bulabilirsiniz?

Para kazandıran web sitelerini bulmak için Flippa gibi web sitelerini kullanabilirsiniz.

Pahalı web siteleri veya alan adları satın almak için Flippa gibi premium bir platform arıyorsanız “Empire Flippers”a da göz atabilirsiniz.

Ucuz alan adları veya satılık web siteleri bulmak için Facebook gruplarını da kullanabilirsiniz.

Mesela Facebook’ta “ Flipping Websites ” adında 21.000’den fazla üyesi olan bir grup var .

Facebook'u çevir

Bir alan adı veya web sitesi satın almanızdan bağımsız olarak, herhangi bir para ödemeden önce web sitesi sahibi, e-posta adresi, trafik istatistikleri vb. gibi her şeyi doğruladığınızdan emin olun.

Alan adı ve web sitesi çevirmeyle ilgili faydalı kaynaklar:

Artıları:

  • Küçük başlayabilirsiniz. Flippa gibi sitelerdeki web sitelerini 100 $ karşılığında satın alabilirsiniz.
  • Yerleşik veya yüksek trafikli siteleri (veya alanları) satın alabildiğiniz için sıfırdan bir blog/web sitesi oluşturup büyütmeniz gerekmez.
  • Döndürülecek doğru alan adlarını veya web sitelerini bulursanız (bu da kısa sürede) 10 kat veya 20 kat getiri elde edebilirsiniz.


Eksileri:

  • Daha önce web sitelerinde hiç çalışmadıysanız öğrenme süreciniz zorlu olabilir
  • Bir web sitesini çalıştırmanın gizli maliyetlerinin (eğer tutmayı planlıyorsanız) farkında olmanız gerekir. İçerik barındırma veya dış kaynak kullanımı, SEO vb. maliyetler pahalı olabilir.

10. Etkinlik Bloglaması

Etkinlik bloglaması ölmedi. Kısa sürede büyük paralar kazanmak için etkinlik blogları başlatan bir sürü blogcu var.

Blog yazmak bile bir etkinlik seçip yalnızca o etkinliğe özel içerik oluşturduğunuz yerdir. Örneğin, “Yeni yıl etkinliği”ni seçip bir blog oluşturabilir, arama motorlarından trafik çekmek için telifsiz görseller veya stok fotoğraflar paylaşmaya başlayabilirsiniz.

Daha sonra etkinlik blogunuzdan gelir elde etmek için satış ortağı bağlantılarını veya AdSense reklamlarını kullanabilirsiniz.

Blog yazarak bile ne kadar kazanabilirsiniz?

Bu, seçtiğiniz etkinliklere ve çalıştırdığınız blog sayısına bağlıdır. Her yıl Kasım ayında gelen Kara Cuma sezonuna özel önem veriyoruz.

Kara Cuma haftasında düzenli olarak 10.000 ila 15.000 ABD Doları arasında gelir elde ediyoruz.

Etki bf satışı

Yukarıda görebileceğiniz gibi, doğru stratejiye sahipseniz etkinlik bloglamasından binlerce dolar kazanabilirsiniz.

Artıları:

  • Kısa sürede (etkinliğe bağlı olarak bir hafta veya ay içinde) çok para kazanabilirsiniz.
  • Normal bir blog oluşturmak ve büyütmek kadar çaba gerektirmez
  • Etkinlik bloglarınızdan para kazanmanın birçok yolu vardır ve bu aynı zamanda çevrimiçi gelir kaynaklarınızı çeşitlendirmenize de yardımcı olur

Eksileri:

  • Etkinlik blogları size yalnızca etkinlik sırasında gelir sağlar (örneğin, Kara Cuma haftası yalnızca bir kez geldiğinden, Kara Cuma sezonu ortaklık komisyonlarını yılda yalnızca bir kez oluşturabilirsiniz). Aynı şey Noel indirimleri, Yeni Yıl ve daha fazlası gibi diğer önemli etkinlikler için de geçerlidir.
  • Orada çok büyük bir rekabet var. Hemen hemen her konuyla ilgili etkinlik blogları bulacaksınız. Google’da ilk sayfa sıralamasını elde etmek YALNIZCA web sitenizin SEO’sunu düzenli olarak geliştirirseniz mümkündür.

Yeni Başlayan Olarak Para Kazanma Bloguna Nasıl Başlanır?

Yani WordPress’te bir blog başlatmak istiyorsunuz. Ücretsiz bloglar oluşturmak için Blogger gibi platformları kullanabilirsiniz ancak biz bunu önermiyoruz.

Neden? Gerçek gelir elde etmek istiyorsanız ilk günden itibaren profesyonel olun.

WordPress’i kullanın.

WordPress’in 2023’te İnternet’teki tüm web sitelerinin %43’üne destek vereceğini biliyor muydunuz ?

Aynı zamanda dünyanın 1 numaralı CMS’sidir (İçerik Yönetim Sistemi). WordPress, Sony Music, Tech Crunch, The New York Times Company, Mercedes-Benz ve daha pek çok büyük marka tarafından kullanılıyor.

Yani para kazandıran bir blog oluşturmak istiyorsanız WordPress kullanın.

2024’te bir WordPress blogu başlatmak için iki şeye ihtiyacınız var.

  • Alan adı
  • Barındırma

Birkaç dakika içinde bir WordPress blogu başlatabilmeniz için size basit bir eğitim göstereceğiz.

1. Adım: Bir alan adını kaydedin

Blog yazmaya başlamak için bir alan adına ihtiyacınız var.

Neyse ki Hostinger ücretsiz bir alan adı sunuyor, böylece yalnızca barındırma ücretini ödeyebilirsiniz.

Hostinger sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın ve devam etmek için “Anlaşmayı Talep Et” butonuna tıklayın.

hostinger bp anlaşması

Yukarıda görebileceğiniz gibi, BloggersPassion okuyucuları için özel bir teklif alacaksınız ve barındırma planlarını ayda yalnızca 2,69 dolardan başlayan fiyatlarla alabilirsiniz.

Şuna benzeyen barındırma planlarına yönlendirileceksiniz;

hostinger'dan premium web hosting

2. Adım: Hosting satın alın

Sepete ekle butonuna tıkladığınızda son ödeme sayfasına yönlendirileceksiniz.

İşte neye benziyor;

hosting anlaşması

Yukarıda görebileceğiniz gibi, Premium web barındırma planını tercih ederseniz, bunun size aylık maliyeti yalnızca 2,69 $ olacaktır. Bu, önümüzdeki 48 ay boyunca yalnızca 129,17$ ödeyeceğiniz anlamına geliyor!

Ödemeyi tamamladığınızda Hostinger’dan hesap ayrıntılarınızla birlikte bir onay e-postası alacaksınız.

İşte bu, işiniz bitti.

Önemli: WordPress’i Hostinger’a yükleme konusunda yardıma ihtiyacınız olursa müşteri destek hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz; size yardımcı olacaklardır. Yardıma ihtiyacınız olursa anil@bloggerspassion.com adresinden bana e-posta gönderebilirsiniz .


Yeni Başlayanlar İçin Blog Yazarak Para Kazanmaya Yardımcı 6 Bloglama Aracı

Blog yazmak bir iştir. Diğer ciddi işlerde olduğu gibi blog yazarlığının da yatırıma ihtiyacı vardır.

Zamandan tasarruf etmek, daha iyi sonuçlar almak ve kar elde etmek istiyorsanız doğru blog araçlarına erişmeniz gerekir. Burada, büyük sonuçlar elde etmek için kullandığımız en iyi 6 bloglama aracının özenle seçilmiş bir listesi bulunmaktadır.

Bu bloglama araçlarından bazılarının premium olduğunu unutmayın. Bu yüzden size bunlara ücretsiz alternatifler de sunacağız. Başlayalım!

1. Semrush: İhtiyacınız Olan TEK SEO Aracı!

Semrush , anahtar kelime araştırması, rakip analizi, geri bağlantı oluşturma, sayfa içi optimizasyon, marka izleme dahil hemen hemen her şey için kullandığımız SEO aracıdır ve liste uzayıp gidiyor.

Aynı zamanda aralarında binlerce büyük ajans ve SEO uzmanının da bulunduğu 6 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan dünyanın 1 numaralı SEO aracıdır.

Ancak Semrush birinci sınıf bir SEO araç setidir ve aşağıda listelenen 3 fiyatlandırma paketi sunar.

  1. Pro aylık 108,33 dolardan başlıyor
  2. Guru aylık 208,33 dolardan başlıyor
  3. İş aylık 416,66 dolardan başlıyor

Peki ya Semrush’a harcayacak paranız yoksa?

Semrush, ayda en az 120$’a mal olan birinci sınıf bir SEO araç setidir ve başlangıçta bu bütçeye sahip değilseniz aşağıdaki SEO araçlarını deneyebilirsiniz.

  • Ubersuggest (çoğu kişinin anahtar kelime araştırması, site denetimleri, rakip araştırması vb. gerçekleştirmesi için fazlasıyla yeterli olan ücretsiz bir sürümü vardır)
  • KWFinder (24 saat içinde 5 anahtar kelime araması sağlayan anahtar kelime araştırması için idealdir)
  • SEO Mastering’den SEO denetimi (SEO analizi yapmanıza yardımcı olan ücretsiz bir araç)
  • Screaming Frog (büyük boyutlu resim dosyalarını, bozuk bağlantıları, yinelenen sayfaları ve daha fazlasını kontrol eden ücretsiz bir sürümü vardır)
  • Keywordtool.io (ücretsiz sürümü size uzun kuyruklu anahtar kelimeler dahil 750’den fazla anahtar kelime önerisi sunar)

2. WP Rocket: 1 Numaralı WordPress Önbellek Eklentisi

Daha fazla trafik ve dönüşüm elde etmek için WordPress web sitenizi hızlandırmak mı istiyorsunuz? O halde WP Rocket’ı mutlaka denemelisiniz.

WP Rocket, WordPress için birinci sınıf bir önbellek eklentisidir ve sayfa önbelleğe alma, yavaş yükleme, statik dosya sıkıştırma ve daha fazlası gibi en güçlü özelliklerle donatılmıştır.

Bu, dünya çapında 1,4 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan 1 numaralı premium önbellekleme eklentisidir ve aynı eklentiyi son birkaç yıldır BloggersPassion’da da kullanıyoruz.

WP Rocket, aşağıda listelenen 3 fiyatlandırma paketiyle gelir.

  • Tek (1 web sitesi için 1 yıllık destek ve güncelleme alacağınız 49 ABD dolarına mal olur)
  • Artı (3 web sitesi için 1 yıllık destek ve güncelleme alacağınız 99 $’a mal olur)
  • Sonsuz (Size 249 ABD dolarına mal olur ve sınırsız web siteleri için 1 yıllık destek ve güncelleme alırsınız)

Peki ya WP Rocket’a harcayacak paranız yoksa?

WP Rocket olağanüstü bir önbellek eklentisi olmasına rağmen ücretsiz olarak gelmiyor. Yani ücretsiz bir önbellek eklentisi arıyorsanız W3 Total Cache’i tercih edebilirsiniz .

W3 toplam önbellek, içerik dağıtım ağı (CDN), sayfa önbelleğe alma, tarayıcı önbelleğe alma ve daha fazlası gibi özelliklerden yararlanarak web sitenizin performansını artırır ve yükleme sürelerini azaltır.

3. Rank Math: WordPress için 1 Numaralı Optimizasyon Eklentisi

Rank Math, tüm zamanların en sevdiğim blog oluşturma araçlarından biridir çünkü blog yazılarınızı hedef anahtar kelimeler için kolayca optimize etmenize yardımcı olur. Google’dan daha fazla trafik almak istiyorsanız Rank Math SEO eklentisini yüklemelisiniz.

Rank Math Pro iki fiyatlandırma planıyla gelir;

  1. Pro (yılda 59$’a mal olur ve Pro sürümlerini sınırsız kişisel sitelere yükleyebilirsiniz)
  2. Ticari (yılda 199$’a mal olur ve bunu sınırsız sitede kullanabilirsiniz ve ayrıca 200’e kadar müşteri web sitesi için destek alırsınız)

Rank Math’a harcayacak paranız yoksa ne olur?

Rank Math ayrıca buradan indirebileceğiniz ücretsiz bir sürüm de sunuyor . Ücretsiz sürüm çok fazla özellik sunmasa da yeni başlayanlar için yeterlidir.

Alternatif olarak, içeriğinizi hedef anahtar kelimelere göre optimize etmenize yardımcı olan ücretsiz Yoast SEO eklentisine de göz atabilirsiniz .

4. Elementor: WordPress Siteleri için 1 Numaralı Sayfa Oluşturucu Eklentisi

Web sitenizin tasarımı önemli bir rol oynar. Tasarımınız, insanların sitenize geldiklerinde görecekleri ilk şeydir.

Web sitesi ziyaretçilerinin %38’inin, çekici olmayan bir web sitesine göz atmayı bıraktığını biliyor muydunuz ?

web tasarım istatistikleri

Bir blog yazarı olarak hızlı ve çekici bir web sitesi oluşturmak sizin görevinizdir.

Açılış sayfaları da dahil olmak üzere web sitenizi özel olarak tasarlaması için birini işe alabilirsiniz, ancak sayfalarınızı istediğiniz gibi özelleştirmenizi kolaylaştıracağından Elementor gibi bir sayfa oluşturucu eklentisi almak akıllıca bir fikirdir.

Elementor Pro’nun maliyeti yalnızca 59$’dır ve aşağıdaki gibi muhteşem özelliklere erişebilirsiniz:

  •  50’den fazla Profesyonel Widget
  •  300+ Profesyonel Şablon
  •  10+ Tam Web Sitesi
  • Şablon Kitleri
  •  Tema Oluşturucu
  •  Form Oluşturucu
  •  WooCommerce Oluşturucu
  •  Açılır Pencere Oluşturucu ve daha fazlası

Peki ya Elementor’a harcayacak paranız yoksa?

Elementor, buradan indirilebilecek ücretsiz bir sürüm sunuyor . Elementor’un ücretsiz sürümü size aşağıdakileri sunar.

  • Sürükle ve Bırak Düzenleyici
  • Duyarlı Düzenleme
  • 40+ Temel Widget
  • 30+ Temel Şablon

5. ConvertKit: Blogcular için Tasarlanmış Bir E-posta Pazarlama Platformu

Para e-posta listesinde. 

Farkında olsanız da olmasanız da, e-posta pazarlamanın yatırım getirisi BÜYÜK (%4400’e kadar). Bu, bir e-posta pazarlama kampanyasına harcanan her dolar için 44 dolar demektir.

e-posta listesi yatırım getirisi

Dolayısıyla, 2024’te blog yazarak para kazanmak istiyorsanız, ilk günden itibaren bir e-posta listesi oluşturun. İşte burada ConvertKit gibi bir e-posta pazarlama platformuna ihtiyacınız var. Bu, BloggersPassion’da kullandığımız e-posta yazılımının aynısıdır ve blog yazarları ve pazarlamacılar için mükemmel bir seçimdir.

ConvertKit’e harcayacak paranız yoksa ne olur?

ConvertKit’in ayrıca 1000’e kadar e-posta abonesini ücretsiz olarak yönetebileceğiniz ücretsiz bir planı da vardır.

Başka ücretsiz e-posta pazarlama platformları arıyorsanız, 2000’e kadar aboneyi yönetmenize olanak tanıyan ücretsiz bir plan sunan Mailchimp’i de deneyebilirsiniz.

6. GeneratePress: Yaygın Olarak Kullanılan Hafif Bir WordPress Teması

GeneratePress, dünya çapında tonlarca blogcu tarafından kullanılan hafif bir WordPress temasıdır.

Öncelikle hız ve performansa odaklanılarak oluşturulmuş hafif bir eklenti olduğundan herhangi bir yükleme süresi sorunuyla karşılaşmazsınız.

Blog yazarak para kazanmayı planlıyorsanız, GeneratePress gibi premium bir WordPress teması edinmeye para yatırmayı ciddi olarak düşünmelisiniz.

En iyi yanı, premium sürümünün maliyetinin yalnızca 59$ olması ve onu 500’e kadar web sitesinde kullanabilmenizdir.

Ya GeneratePress’e harcayacak paranız yoksa?

Premium sürüme harcayacak paranız yoksa buradan ücretsiz sürümünü alabilirsiniz . Her ne kadar tipografi, arka planlar, boşluklar, ikincil gezinme vb. özellikleri kaçıracak olsanız da, ücretsiz sürüm yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir.


Aylık 10.000 Dolarlık Bir Blogu Nasıl Oluşturduk? [Vaka Analizi]

Şu anda okuduğunuz blog ayda 10.000 dolardan fazla kazanıyor.

Evet doğru duydunuz.

Blogumuzun gelirinin çoğu bağlı kuruluş pazarlamasından geliyor.

2023’te yalnızca BloggersPassion’dan 160.000 dolardan fazla gelir elde ettik.

İşte 2023 kazançlarımızın aylık dökümünü içeren kazanç raporu.

bp kazançları yeni

Kısa not: Ödemelerimizi (bağlı kuruluş komisyonları veya e-Kitap satışları olsun) Paypal, banka hesabı, Razorpay ve daha fazlası gibi çeşitli yollardan alıyoruz. Bu nedenle genel kazançlarımızı her şeyi kaydettiğimiz e-tablolarda gösteriyoruz. Ayrıca aşağıya mümkün olduğunca çok sayıda gerçek zamanlı kazanç raporu eklemeye çalışacağız.

İşte 2023’te PayPal hesabıma aldığım kazançlar

PayPal hesabına yapılan ödemeler

Yukarıda görebileceğiniz gibi 2023’te PayPal hesabıma 81.000 dolardan fazla para geldi.

Bağlı kuruluş ağlarından kazançlar

satışları etkilemek yeni

Yukarıda görebileceğiniz gibi, Impact ortaklık ağından 2023’te 74.000 $’ın üzerinde gelir elde ettik (buna birkaç isim vermek gerekirse Bluehost, AppSumo ve Semrush gibi çeşitli ortaklık komisyonları dahildir).

Al işte ozaman, buyur. BloggersPassion için en son kazanç raporlarını ve yeni başlayanlar için blog yazarak para kazanmanın bazı KANITLANMIŞ yollarını sizinle paylaştık 🙂


SSS

Blogunuzdan para kazanmak ne kadar sürer?

Bunun kesin bir cevabı yok. Ancak deneyimlerimize dayanarak,  yeni bir blogdan para kazanmaya başlamanın genellikle  6 ila 8 ay sürdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz . Bu aynı zamanda nişinize, para kazanma stratejinize, trafik seviyelerinize, içerik kalitenize ve daha fazlasına da bağlıdır.

Para kazanmak için en iyi blog platformu nedir?

Kendi kendine barındırılan WordPress, para kazanmak için en iyi blog platformudur. Platformun kullanımı ücretsizdir ancak blogunuzu veya web sitenizi oluşturmak için yalnızca bir alan adı ve web barındırma almanız yeterlidir.

Yeni başlayan bloglar nasıl para kazanıyor?

Yeni bir blog çalıştırıyorsanız, blogunuzdan para kazanmanın en iyi iki yolu vardır. Biri AdSense aracılığıyla, diğeri ise serbest yazarlık, tasarım ve daha fazlası gibi hizmetler sunmak. Pasif gelir kaynakları arıyorsanız, bağlı kuruluş pazarlamasına gidin, kendi ürünlerinizi veya kurslarınızı satarak uzun vadede harika sonuçlar elde edin.

Blogger para kazanmak için iyi mi?

Blogger, Google tarafından ücretsiz blog başlatmak için oluşturulmuş ücretsiz bir blog platformu olmasına rağmen önerilmez. Eğlence için blog yazmıyorsanız, siteniz üzerinde tam kontrol sağlamadığından Blogger’ı tercih etmeyin. Blog yazarak para kazanma konusunda ciddiyseniz WordPress.org’u seçin.

Blog yazarak ayda 1000$ nasıl kazanabilirim?

Blog yazarak ayda 1000$ kazanmak istiyorsanız 1 veya 2 yıl boyunca sıkı çalışmaya hazır olun. Unutmayın, blog yazmak hızlı bir şekilde zengin olma planı değildir ve bir gecede elde edilen başarı hikayelerine kanmayın.

Kaliteli içerik oluşturun, anahtar kelimelerinizi akıllıca seçin, daha fazla arama trafiği çekin ve bağlı kuruluş pazarlaması veya kendi ürünlerinizi satmak gibi uygun para kazanma stratejilerini kullanın; blog yazarak ayda 1000 ABD Doları kazanma yolunda ilerleyeceksiniz.


Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılacağına İlişkin Son Düşünceler

Tutarlı olursanız blog yazarak para kazanmak mümkündür.

Harika içerikler oluşturun, karlı bir niş seçin ve doğru para kazanma stratejisini seçin; bunlar 2024’te para kazandıran bir blog oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Sormak istediğiniz bir şey var mı? Yorumlarda bize bildirin.

Erkan Gulhan

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | 10 KANITLANMIŞ Yol

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!