2024’te Google Adsense TBM’sini ve TO’sunu Artırmak için 7 Kanıtlanmış İpucu

2024'te Google Adsense TBM'sini ve TO'sunu Artırmak için 7 Kanıtlanmış İpucu
2024'te Google Adsense TBM'sini ve TO'sunu Artırmak için 7 Kanıtlanmış İpucu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AdSense TBM’sini artırmanın yollarını mı arıyorsunuz? 2024 yılında bloglarınızın AdSense TO’sunu artırmak için araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz.

Google AdSense’in , herhangi bir web sitesi sahibinin çevrimiçi görünürlüğünü ve tıklama oranlarını artırmak için kullanabileceği en popüler PPC (Tıklama Başına Ödeme) ağı olduğunu hepimiz biliyoruz .

Google AdSense’i uzun süredir kullandığım için (bu blog için de yıllarca kullandım), gelirinizi artırmak için TBM ve TO oranlarınızı artırmanıza yardımcı olabilecek birkaç gizli ipucu ve püf noktası biliyorum.

Adsense TBM’si nedir?

Basit bir ifadeyle TBM, tıklama başına maliyettir ve web sitemize yerleştirilen Google Adsense reklamlarına yapılan her tıklama için kazandığımız paradır. Web sitelerinizdeki TBM oranlarınızı artırmanın pek çok yolu vardır:

  • Alakalı reklamlar oluşturun
  • Ziyaretçileri tıklamaya çeken ilgi çekici reklamlar oluşturun
  • Reklam metninizi optimize edin

Ve bu ayrıntılı makalede ele alacağımız çok daha fazlası.

Adsense TO’su nedir?

Tıklama oranı, web sitemizdeki Adsense reklamlarını tıklayan kişilerin yüzdesidir.

Ortalama TBM’nizin 0,2 ABD Doları olduğunu ve ortalama 12.500 tıklama aldıysanız yaklaşık 5.000 ABD Doları almanız gerektiğini varsayalım. Şimdi, eğer TBM’niz aynı sayıda tıklamayla 0,3 Dolar ise, 7.500 Dolar kazanabilirsiniz. Bakın, yalnızca 0,1 dolarlık bir artışla ek 2.500 dolar kazanabilirsiniz.

İlk etapta daha fazla tıklama almaya odaklanmak yerine tıklama oranlarınızı (TO) artırmaya odaklanmanızın nedeni budur.

Adsense TBM’si büyük ölçüde web sitenizin nişine bağlı olacaktır. Oldukça rekabetçi bir alanda faaliyet gösteriyorsanız, web sitenize yerleştirilen reklamların tıklama başına maliyeti (TBM) çok daha yüksek olacaktır. Ancak son derece rekabetçi niş,  web sitenize hedeflenen trafiği almak için ekstra çaba ve zaman harcamanız gerektiği anlamına gelir  .

Pek çok kişi TO’yu artırmanın tek yolunun  en yüksek ödemeyi yapan anahtar kelimeleri hedeflemek olduğunu düşünüyor ancak bu pek verimli olmayacaktır. TO’yu iyileştirmenin anahtarı, doğru nişi hedeflemek ve hedeflenen içeriği zenginleştirmek, TO’yu artırmak ve nişinizde otorite bir web sitesi olmak vb. olacaktır.

Bir Google Adsense yayıncısı olarak TBM’mizi ve TO’muzu iyileştirmenin yollarını aramamız gerekiyor.

Google Adsense TBM'sini Artırmaya Yönelik İpuçları

İşte  Google Adsense TBM’nizi ve TO’nuzu  iyileştirmenize yardımcı olacak  En İyi 7 İpucu :

2024’te AdSense TBM’si ve TO’su nasıl artırılır?

2024'te Google Adsense TBM'sini ve TO'sunu iyileştirmeye yönelik ipuçları

Ayrıntılara dalmadan önce TBM ve TO hakkında birkaç şey bilmeniz gerekir.

TBM’nizi nasıl hesaplayabilirsiniz?

tıklama başı maliyet formülü

TBM’niz maks. Teklif, çünkü bu, belirli bir zaman dilimindeki tüm rakiplerin tekliflerinin ortalamasıdır. Google AdSense PPC reklamlarını kullanarak TBM ve TO oranlarınızı artırma konusunda fazla uzatmadan ayrıntılara geçelim.

1. Web Sitesi Nişi

web sitesi niş

Yapmanız gereken ilk şey web siteniz için iyi bir niş seçmektir. İnternet pazarlaması, web geliştirme, finans, oyun ve sağlık vb. ile ilgili nişler, bu nişlerle ilgili anahtar kelimelerin TBM’si oldukça iyi olduğundan, yüksek ödeme yapmaktadır.

Çoğu zaman, eğitim veya eğlence ile ilgili nişlere gitmeye karar vermeniz durumunda iyi bir TBM elde edemezsiniz.

Google AdSense’ten ne kadar kazanmak istediğinizin bir önemi yok, ilk önce ya her zaman yeşil olan ya da size uzun süre sağlam gelir fırsatları sunan bir web sitesi nişini seçmeye odaklanmalısınız. Nişinizi seçmek, Google AdSense reklamlarınızdan her ay ne kadar para kazanabileceğinizi belirleyebilir.

İşletmelerinizin her ay çevrimiçi olarak daha fazla para kazanması için daha iyi bir niş bulmak için lütfen yukarıdaki makaleyi inceleyin.

2. Kârlı anahtar kelimeler bulun

anahtar kelimeler

AdSense TO’sunu nasıl artıracağınızı bilmek ister misiniz? Alanınızdaki tüm karlı anahtar kelime fikirlerinin bir listesini oluşturun ve bunları bloglarınız için içerik oluştururken kullanmaya başlayın.

Anahtar kelime araştırması AdSense TBM’sini artırmanın anahtarıdır.

Bloglarınız için nasıl yüksek TBM adsense elde edebileceğinizin kanıtlanmış yollarını arıyorsanız, işte size birkaç anahtar kelime araştırma ipucu.

  • Rakiplerinizin en iyi performans gösteren anahtar kelimelerini gözetleyin. AdSense TO’nuzu artırmanın en kolay yollarından biri, alanınızda en çok kazandıran bloglar tarafından kullanılan tüm anahtar kelimeleri bulmaktır. Bunu Semrush gibi araçları kullanarak yapabilirsiniz. Herhangi bir nişin en iyi anahtar kelimelerini bulmanıza gerçekten yardımcı olabilir! İşte bununla ilgili ayrıntılı bir rehber .
  • Her zaman uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulun. Sıralamaları daha kolaydır ve bloglarınıza çok fazla arama trafiği sağlarlar. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanarak çok sayıda içerik oluşturabilirsiniz. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerle AdSense TBM’sini nasıl artıracağınızı merak ediyorsanız Long Tail Pro’yu denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
  • Aylık 1000 ila 2000 arasında küresel arama hacmine sahip anahtar kelimeleri bulup kullandığınızdan emin olun. Rekabeti düşük anahtar kelimeler kullanmak, TBM’nizi artırmanıza gerçekten yardımcı olabilir.
  • Her zaman anahtar kelime açısından zengin içerik yazın. Bloglarınız için yeni içerik oluşturmadan önce anahtar kelime araştırması yaptığınızdan emin olun. Ancak bloglarınız için birincil ve ikincil anahtar kelimeleri bulduktan sonra, bunların etrafında içerik oluşturmaya başlayın. Bu şekilde, blogunuzun arama trafiğinin yanı sıra AdSense TBM’sini ve TO’sunu da hızlı bir şekilde artırabilirsiniz.

3. Ziyaretçileri tıklamaya çeken ilgi çekici reklamlar oluşturun

2024'te Google Adsense TBM'sini ve TO'sunu Artırmak için 7 Kanıtlanmış İpucu

Reklamlar yerine web sitenizin ziyaretçilerini seçmeye odaklanın. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına ve isteklerine odaklanırsanız, AdSense reklamlarından yeterli pasif gelir elde etmek için daha iyi Google AdSense kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Reklamlarınız için alakalı ifadeler bulmak, anahtar kelimelerin ne kadar rekabetçi olduğuna odaklanmak ve ayrıca her bir anahtar kelime için size ne kadar kazandırabileceklerini analiz etmek için Google adwords anahtar kelime öneri aracını kullanın.

Herhangi bir kampanya oluşturmadan önce kendinize birkaç soru sormanız gerekir. İşte bunlardan birkaçı

  • Bu anahtar kelimeler Google’da aranabilir mi?
  • İnsanlar gerçekten fazla düşünmeden bu reklamlara tıklamayı seviyor mu?
  • Her bir reklamın ne kadar üretebileceği (tıklama başına) yani TBM’nizi analiz edin

İlgi çekici reklamlar, ziyaretçilere yanlış umutlar vermediğinden her zaman daha fazla TO oluşturur ve ilgi çekici reklamlar her zaman rekabette öne çıkar. Reklam oluştururken, daha fazla para kazanmak için reklam oluşturduğunuzu düşünmeyin; bunun yerine müşterilerinizin bakış açısından daha fazla tıklama elde etmeyi düşünün.

Reklamınızın başlığı, açıklaması ve URL’si, tıklama oranlarınızı artırabilecek veya bozabilecek 3 temel bileşendir; bu nedenle, şunlara sahip olduğunuzdan emin olun:

  • güçlü bir başlık
  • karşı konulmaz URL ve
  • arama motoru dostu bir açıklama

Reklam yerleşimi de anahtardır.

Blogunuzun tasarımında reklamlarınızı nereye yerleştireceğiniz, AdSense TO’nuzu ve TBM’nizi artırmada büyük rol oynar. Reklam yerleşimi hakkında size açıklama yapan basit bir ekran görüntüsünü burada bulabilirsiniz.

reklam yeri

İlk blok (yukarıda sol tarafta görülebilmektedir) genellikle size en yüksek TBM ve TO’yu verir çünkü reklam yerleşimi ikinci blokla karşılaştırıldığında çok iyidir.

4. Kaliteli içerik anahtardır

kaliteli içerik

Kaliteli içerik, az sayıda web sitesinin AdSense reklamlarından daha fazla TBM oranı almasının temel nedenlerinden biridir. AdSense’ten daha fazla gelir elde eden web siteleri, her şeyi gün ışığına çıkarmak yerine alakalı içerik oluşturmaya odaklanıyor.

Akılda tutulması gereken bir şey, yalnızca web sitenizin nişine içerik yazmanız gerektiğidir. Bu şekilde, web sitenizi o niş için iyi temalı bir web sitesine dönüştürebileceksiniz. İlgisiz bir niş hakkında yazmaya başlamanız durumunda, Google Adsense Reklamlarınızda aldığınız tıklama oranında düşüş göreceksiniz.

Bu şekilde, ilgisiz herhangi bir nişle ilgili değil, yalnızca o nişle ilgili en son içerikleri görmek için web sitenizi ziyaret ederken mevcut kullanıcılarınızın çoğunu bile kaybedebilirsiniz. Umarım demek istediğimi anlamışsındır.

5. Dönüştürücü açılış sayfaları oluşturun

Açılış sayfası

Ziyaretçi sitenize ilk kez geldiğinde, ilk olarak web sitelerinizin tasarım öğelerini fark edecektir. Tasarımınız dağınıksa ve spam hissi veriyorsa hemen çıkış butonuna tıklayacaklardır. Bu nedenle, reklamlarınızdan daha fazla satış elde etmek için dağınık tasarımlar oluşturmayın; bu, dönüşüm oranlarınızı düşürebilir.

Açılış sayfalarınızda yanlış vaatlerde bulunmayın ve her zaman başlıklarınızda veya reklam açıklamalarınızda vaat ettiğiniz şeyleri yerine getirdiğinizden emin olun. Bu şekilde Google AdSense kampanyalarınızdan daha fazla TBM (tıklama başına maliyet) oranları elde edebileceksiniz.

Açılış sayfalarınızla AdSense TO’nuzu ve TBM’nizi artırmaya yönelik birkaç ipucu ve püf noktasını burada bulabilirsiniz.

  • Her zaman daha az dikkat dağıtıcı açılış sayfaları oluşturmaya odaklanın. Ne kadar az dikkat dağıtırsanız o kadar fazla fayda elde edersiniz.
  • Açılış sayfaları oluşturmak için GetResponse , LeadPages vb. araçları kullanın . Uygun maliyetlidirler ve çarpıcı açılış sayfaları oluşturmak son derece kolaydır.
  • Başkalarının alanınızdaki açılış sayfalarını nasıl kullandığını analiz edin. AdSense TO’nuzu artırmak için bazı özelliklerini kopyalayıp kopyalayamayacağınıza bakın.

6. Ziyaretçilerin konumu

Ziyaretçilerin konumu

Web sitenizin ziyaretçilerinin konumu (ABD, İngiltere, Hindistan gibi geometrik konum), Google Adsense Reklamları için CRT’nin iyileştirilmesi söz konusu olduğunda da önemlidir.

ABD konumundan tek bir tıklama size  1 ABD Doları ila 5 ABD Doları veya daha fazla bir TBM verebilirken, Asya konumundan aynı tıklama size yalnızca 0,01 ABD Doları ila 1 ABD Doları arasında  bir TBM verecektir  .

Daha fazla AdSense kazancı istiyorsanız, web sitenizdeki ABD konumundan gelen trafiği iyileştirmenin yollarını aramalısınız. Hedef pazar olarak Hindistan’ı hedefliyorsanız, TBM başına daha düşük miktarda para göreceksiniz.

Ancak web sitenizdeki trafiğin çoğunluğunu ABD’den alıyorsanız, Google Adsense reklam birimlerinizde tıklama başına maliyetin çok daha yüksek olduğunu göreceksiniz.

Bu nedenle herhangi bir nişe girmeden önce hedef pazarınızı tanımladığınızdan emin olun. Kazançlarınızı artırmak için size çok sayıda ABD trafiği gönderebilecek en iyi birkaç niş aşağıdadır.

  • Fitness
  • Yemek pişirmek
  • Emlak
  • Oyunlar
  • Teknoloji
  • Haberler
  • Eğlence
  • Dedikodu
  • Kilo kaybı vb.

7. SEO çabalarınızı geliştirin

SEO

Sayfa içi SEO ve uygun SEO optimizasyonu, AdSense TBM’nizi ve TO’nuzu artırmanın gerçekten anahtarıdır.

İçeriğinizin Google arama sonuçlarında iyi bir sıralamaya sahip olmasını sağlamak için hedeflenen anahtar kelimelerinizi başlık etiketlerinizde, alt başlıklarda, URL’de, resim alt etiketlerinde, bağlantılarda ve gövde genelinde kullandığınızdan emin olun.

Ancak anahtar kelime doldurmanın farkında olun. Aynı anahtar kelimeleri tekrar tekrar kullanırsanız Google tarayıcıları içeriğinizin spam olduğunu düşünebilir ve bu durum sıralamanızı cezalandırabilir. Anahtar kelime doldurmak yerine alakalı anahtar kelimeler kullanın; bu, arama sıralamanızı yükseltmenize gerçekten yardımcı olabilir.

Yukarıda belirtilen ipuçlarını takip ederek Adsense TBM’sini ve TO’sunu iyileştirebileceksiniz. Google AdSense tıklama başına maliyetini veya tıklama oranını artırmamıza yardımcı olabilecek önemli bir ipucunu kaçırdıysam, düşüncelerinizi yorumlarda bırakmayı unutmayın.

SSS

AdSense TBM’si nedir?

TBM, Tıklama Başına Maliyet anlamına gelir. Birisi web sitenize yerleştirilen reklamlara tıkladığında alacağınız komisyon miktarıdır.

AdSense TO’su nedir?

TO, Tıklama Oranı’nın kısaltmasıdır. Reklamlara yapılan tıklama sayısının gerçek görüntüleme sayısına oranıdır.

İyi bir TO yüzdesi nedir?

HubSpot’a göre arama ağı reklamlarının (SERP’de görünen bağlantı reklamları) ortalama TO’su %1,91 ve görüntülü reklamların (genellikle web sitesinde görünen banner reklamları) %0,35’tir.

TBM nasıl geliştirilir?

Doğru niş ve karlı anahtar kelimeleri seçmek daha yüksek TBM ile sonuçlanacaktır.

TO nasıl artırılır?

İnsanların tıklamasını sağlayan alakalı ve ilgi çekici reklamlar yerleştirerek TO’larını artırabilirsiniz.

2024’te AdSense TBM’sini ve TO’sunu artırmaya ilişkin son düşünceler

Google AdSense TBM’sini ve TO’sunu iyileştirmek zor bir iş değildir ve ziyaretçileri potansiyel müşterilere nasıl dönüştüreceği konusunda temel becerilere sahip olan herkes, PPC reklamlarından iyi bir ortalama gelir elde edebilir. Reklam bütçenizi artırmak yerine daha fazla tıklama oranı elde etmeye odaklanmanız gerektiğinden, dönüşüm izleme aynı zamanda TO oranlarına karar verebilecek önemli bir faktördür.

Yukarıdaki 7 ipucunu uygularsanız, yalnızca trafiğinizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda bloglarınızın TBM’sini ve TO’sunu da iyileştirebilirsiniz. Rakiplerinizi analiz ederek anahtar kelime açısından zengin içerik oluşturduğunuzdan emin olun; kısa sürede daha iyi sonuçlar göreceksiniz.

Adsense TBM veya TO ile ilgili sorularınız varsa yorumlar bölümünde bana bildirin.

Erkan Gulhan

2024’te Google Adsense TBM’sini ve TO’sunu Artırmak için 7 Kanıtlanmış İpucu

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!