“Altındağ’a Yeni Bir Değer: Anne Müzesi Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Altındağ’a Yeni Bir Değer: Anne Müzesi Anneler Günü Öncesinde Açıldı” Anneler Günü yaklaşırken, yazar Şermin Yaşar’ın önderliğinde hayata geçirilen Anne Müzesi’nin açılışı gerçekleşti. Törene, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve birçok davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Başkan Tiryaki, Anne Müzesi Kurucusu Şermin Yaşar ve diğer protokol üyeleri ile birlikte müzeyi gezdi.

“ALTINDAĞ, BİR MÜZE DAHA KAZANDI”

Anne Müzesi’nin Altındağ’a değer kattığını belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ, artık müzelerle donatılmış bir ilçe haline geldi. Anne Müzesi’nin açılmasıyla birlikte, Altındağımız çok anlamlı bir müze daha kazandı. Hamamarkası’nın bu tür değerli müzelere ev sahipliği yapması bizleri çok mutlu ediyor. Tüm tarihi alanların, kültür ve sanat mekanlarına dönüşmesini arzu ediyoruz. Müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Anne Müzesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 120 TL, öğrenciler için ise 60 TL olarak belirlendi. Ayrıca, Atatürk’e ait zıbın, başlık ve Zübeyde Hanım’a ait seccade, geçici süreliğine müzede sergileniyor.

Anne Müzesi’ne ulaşım için çeşitli alternatifler bulunmaktadır. İşte bu müzeye ulaşmanın birkaç yolu:

  1. Toplu Taşıma: Şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanarak Anne Müzesi’ne kolayca ulaşabilirsiniz. Müzenin bulunduğu bölgeye en yakın otobüs, tramvay veya metro duraklarından inerek yürüyerek ya da kısa bir mesafe taksi veya dolmuş ile müzeye ulaşabilirsiniz.
  2. Özel Araç: Anne Müzesi’ne özel araçla gitmek isterseniz, navigasyon uygulamalarını kullanarak müzenin adresini bulabilirsiniz. Park yeri konusunda ise müzenin yakınlarında bulunan açık veya kapalı otoparkları tercih edebilirsiniz.
  3. Taksi : Anne Müzesi’ne gitmek için taksi gibi özel ulaşım araçlarını tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha hızlı ve konforlu bir şekilde müzeye ulaşabilirsiniz.
  4. Yürüyerek: Eğer müzeye yakınsanız, yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Bu şekilde hem çevreyi keşfedebilir hem de sağlıklı bir ulaşım tercih edebilirsiniz.

Ulaşım tercihinizi yaparken güzergahınızı ve konforunuzu göz önünde bulundurarak en uygun ulaşım yöntemini seçebilirsiniz.

 

“Altındağ’a Yeni Bir Değer: Anne Müzesi Açıldı

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!