Ankara’da dolmuş ücretlerine yüzde 70 zam bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ankara’da Minibüs Ücretlerine Büyük Zam Talebi: Yüzde 70 Artış Bekleniyor”

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer, artan maliyetlere dikkat çekerek, minibüs ücretlerine ciddi bir zam talebiyle geldiklerini açıkladı. Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yüzde 70 oranında zam talebinde bulunduklarını belirtti ve tam biniş için 25-26 lira, öğrenci için 15 lira zam talep ettiklerini ifade etti. Mayıs ayının sonuna kadar sonuçlanmasını bekledikleri bu zam talebinin, minibüsçülerin karşılaştığı mali zorluklara bir çözüm olabileceğini dile getirdi.

Minibüslerin işletme maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Yılmazer, akaryakıt, yedek parça, sanayi masrafları, kasko, sigorta ve bağkur primleri gibi faktörlerin maliyetleri yükselttiğini belirtti. Ankara’da minibüs ücretlerinin mevcut durumuyla maliyetleri karşılayamadığını ve bu nedenle zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

Henüz zam taleplerinin sonuçlanmadığını ifade eden Yılmazer, görüşmelerin devam ettiğini ve minibüsçülerin beklentilerinin karşılanması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Ancak, mevcut durumda minibüsçülerin işletme maliyetlerini karşılayacak bir gelir elde edemediğini ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

Ankara’da dolmuş ücretlerine yüzde 70 zam bekleniyor

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!