“Ankara’da İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Protesto Edildi”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ankara’da İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Protesto Edildi”

Ankara’da İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı büyük bir protesto gerçekleştirildi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya gelen kalabalık, İsrail’in saldırılarını kınayan pankartlar taşıdı. Filistin Dayanışma Platformu üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İsrail’in Refah kentine yönelik hava saldırısının ardından büyükelçilik önünde bir araya geldi.

Protesto sırasında “Refah’ta Katliama Hayır” sloganıyla İsrail’i kınayan grup, “İnsanlık onuru siyonizmi yenecek” ve “Susma haykır, soykırıma hayır” sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar sonrasında Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık 1,5 milyon Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla mücadele ettiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gerektiği ve soykırıma karışanların adalet önünde hesap vermeleri gerektiği ifade edildi. İsrail’in lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale etmeye çalıştığı belirtilirken, adaletin İsrail için de geçerli olması gerektiği vurgulandı.

Protesto sırasında ortaya çıkan belgelerde, uluslararası ceza mahkemesinde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerin ceza almaması için yapılan baskılar eleştirildi ve dünya adaletinin gereken cezayı vermeye devam edeceği ifade edildi.

“Ankara’da İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Protesto Edildi”

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!