Türkiye’nin Tohum Bağımsızlığı Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Tohum Bağımsızlığı Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye’nin tohumda İsrail’e olan bağımlılığının olmadığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı’nın İsrail ile ihracat ve ithalat işlemlerini durdurmasının ülkeye olumsuz etkisi olmayacağını ifade eden Güler, Türkiye’nin tohumculuk sektörünün rekabet gücüne vurgu yaptı.

Güler’in yaptığı açıklamalara göre, Türkiye ve İsrail arasında tohum ticareti 1990’lı yıllarda başlasa da, Türkiye’nin kendi tohumculuk sektörünü geliştirmesiyle birlikte İsrail’den yapılan tohum ithalatı azaldı. Güler, Türkiye’nin DTÖ kuralları gereği dünyanın en büyük tohum üreticilerinden biri olduğunu ve her ülkeye tohum satabildiğini belirtti.

İsrail’den yapılan tohum ithalatının yıllar içinde azaldığını belirten Güler, Türkiye’nin tohumculuk sektöründe yüzde 100’e yakın yeterliliğe sahip olduğunu ifade etti. Özellikle hububat, bakliyat, yazlık sebzeler ve diğer ürün gruplarında Türkiye’nin kendine yeterli olduğunu vurgulayan Güler, ülkenin yaş meyve-sebze ihracatının sürekli arttığını da belirtti.

Türkiye’nin tohumculuk sektörünün genç olmasına rağmen uluslararası arenada rekabet edebilecek durumda olduğunu vurgulayan Güler, ülkenin kaliteli tohumluk ve çoğaltım materyalleri kullanarak ihracatını artırdığını söyledi. Güler’in açıklamaları, Türkiye’nin tohum bağımsızlığı ve sektördeki güçlü konumunu destekler nitelikte.

Türkiye’nin Tohum Bağımsızlığı Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Giriş Yap

#ankarahaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!